2020-06-04 1782 浏览
深明宜家好多餐厅宜家打著黄店嘅旗号 好多都好多人支持 我亦都认为可以嘅话 当然要多多支持黄店但宜家有一个现象发生 就系好多小店打住黄店嘅名 就完全唔顾出品嘅质素 服务态度其差今次我同朋友一齐试宜间贴满文宣嘅黄店 对食物质素其实无抱太高期待 都系谂住填饱个肚 但可惜店员嘅态度实在强差人意首先入去点菜 已听到隔离枱点嘢饮 点亲咩都话无 绿茶又无 乜都无 而且店员嘅态度实在唔太友善 到我地枱落单嘅时候 又系无宜样无𠮶样 但𠮶个其实系正值lunch time 我同友人都唔系好明点解可以咩都无 到上菜嘅时候 我地叫咗两个丼饭 咁佢就嚟得一个sauce 因为我地唔系好清楚系边一个丼饭 所以谂住问一问 点知有一位带眼镜嘅女店员系极度无礼貌咁指系边一碗 连声都无出过 我明白我都系比梗百零蚊食个lunch 可能你会话我唔好咁高要求 想要米芝连级嘅服务 但我认为做得服务性行业 简单答个客一句 系配边一个饭系咩咁难呢 (ps我点嘅呑拿鱼腩丼饭唔算差 但友人嘅和牛丼系唔洗嗌 块牛鞋过沙纸)个人认为 唔应该无条件支持黄店 如果质素差 服务差嘅黄店 系绝对唔值得太家盲撑 好想大家正视宜个问题 唔好等一啲低质嘅黄店

个人认为 唔应该无条件支持黄店 如果质素差 服务差嘅黄店 系绝对唔值得太家盲撑 好想大家正视宜个问题 唔好等一啲低质嘅黄店继续受到追捧 坐大佢地继续觉得因为持住自己系黄店 而提供一啲咁差嘅食物同服务