2024-05-08 793 浏览
唔系第一次帮衬呢间cafe,食物质素可以。但今次体验极度恶劣,简直系俾钱买难受,以后唔打算再帮衬!!!亦已经叫身边朋友唔好再帮衬。首先,女店员安排我哋坐吧枱高凳,同行朋友身材比较矮小,坐得有啲困难。后来另一个男侍应细心留意到👍🏻,已即时安排我地换到下面既枱。(一张圆枱和一张细一半的椭圆形枱)然后落单后,隔离圆枱嘅客人刚好离开了。一位短头发女侍应👍🏻,示意让我们坐过一点,坐返两张圆枱,等我哋坐得舒服啲。事隔不够1分钟,一位扎孖辫、左手带玉鈪的女侍应👎🏻👎🏻👎🏻,黑面地要求我哋坐回原位,让出一张圆枱。在我追问下,佢才表示为了可以安排一位吧枱的客人坐下来圆枱,然后再安排新的两位客人入座吧枱。其间,态度极度恶劣,感觉完全不被尊重。先唔好讲 我同朋友比其他客人更早入座,应该有拣枱嘅优先权。仲有点解店员唔可以安排吧枱嘅一位客人坐落嚟椭圆形细枱?而需要我地一再调位,麻烦客人系佢地既待客之道?最后,我同同行朋友好委屈,两个人缩埋一齐,屈住个身咁食饭,食到成肚气。而事隔5分钟,亦都留意到一旁的圆枱陆续有客人离开,所以其实根本唔存在急于入其他客,而导致我同朋友嘅不便。是次体验极度不快乐,导致我第一次在Op
唔系第一次帮衬呢间cafe,食物质素可以。
但今次体验极度恶劣,简直系俾钱买难受,
以后唔打算再帮衬!!!亦已经叫身边朋友唔好再帮衬。

是次体验极度不快乐,导致我第一次在OpenRice写食评,亦都睇到曾经有客人反映侍应态度有问题,相信都系同一位女侍应。希望大家嚟呢间餐厅嘅时候自己斟酌,免得好似我咁,俾钱贴难受。

当日亦留意到,另外两位同事亦有被该名孖辫女侍应责骂,怀疑佢系比较资深嘅同事,看来不止对客人态度差,对同事都恶意相向,并不懂尊重人。

最后,离开时,发现到另一枱客人被收错钱,亦系出自同一位孖辫女侍应经手。需要重新void单,极度浪费客人等候时间。

希望餐厅见到我嘅评语,为该位女侍应进行再度培训,希望佢下次会懂得正确嘅待客之道。不过我都应该唔会再帮衬呢间餐厅,对餐厅极度失望,完全唔推介大家嚟呢间餐厅。