2025-02-23
员工态度差,食物质素下降,无下次追评返先。星期四同妈妈在屯市行街,妈妈话想食揾面,在openrice 见到屯市有霸妈,好耐无食,加上去到唔洗等位,有好多吉位就入去。当时是7点5x分,男职员带位叫我地坐矮背的椅子,由于妈妈行街耐了,腰有点酸痛,我见店内有4张卡位,便询问职员可位转一转,但职员以怕繁忙时段,所以拒绝了,咁我都明白,所以谂住由佢。过了5分钟不到,有几枱2人组合嘅客人都被女职员带到卡位,见到咁就同妈妈倾(正常说话声线,没有好大声)点解都系2个人,又话繁忙时段。。。隔离执枱嘅女职员听到就搭伞话头先繁忙时段呀麻(态度语气都差),我即刻嬲左,同佢讲,但前后唔够5分钟,佢听到后仲驳多2句先行开。首先,我同妈妈自己倾计,无讲过要投诉或特登大声讲,等其他客人都听到。偷听加搭伞真系好无礼貌。回应嘅态度仲要咁差。第二,我地亦无特登再要求。食物质素下降。啲面口感无以前咁好,以前会硬身啲,呢间偏淋,我喜好偏硬,所以唔钟意。另外今次个汤偏咸,食完好口渴。后来上网睇,原来唔少人已经讲过佢呢间野啲员工态度差,仲要都唔系近排嘅事,但睇黎一直都无正视过。
第二,我地亦无特登再要求。