2024-06-09
今年妈妈生日话想食龙虾汤,所以我地book左Fast Gourmet同佢庆祝,可惜西环分店已经结业,中环店又装修,剩返尖沙咀店available. 晚饭时间都几full, 侍应为我地介绍有轻便同丰富dinner set. 轻便set系$198有前菜,主菜各一,加$28仲有甜品,非常抵食。前菜我地当然要叫龙虾汤牛角包,香脆牛角包切开里面系热辣辣香喷喷嘅龙虾汤😍 真系好出色。主菜我地拣左龙虾汁烩海鲜,加酥皮盖,上菜时会附上一个小搥仔,俾我地自己打开个酥皮,酥皮沾满浓郁龙虾汁,真系停唔到口。海鲜就有虾,青口,鱿鱼等,都几丰富。龙虾汁蟹肉天使面,香浓龙虾汁配上一丝丝蟹肉,都几好食。仲有威灵顿牛柳,肉质鲜嫩,不错。甜品我地试左牛奶雪糕配牛角包,造型几适合打卡,雪糕加上牛角包,一点都不腻。美中不足系餐厅食物味道不错,不过侍应们可能真系要上心返少少,话说我地其中一个前菜喺所有主菜到齐都未见,我问一位店员,佢话会跟进但20分钟后都系未有,于是又要问另一位店员先有。加上我地今晚系帮妈妈庆祝生日,事前已经打过电话询问甜品可否写happy birthday,店员回覆话冇问题,到order甜品时我有再询问,店
美中不足系餐厅食物味道不错,不过侍应们可能真系要上心返少少,话说我地其中一个前菜喺所有主菜到齐都未见,我问一位店员,佢话会跟进但20分钟后都系未有,于是又要问另一位店员先有。加上我地今晚系帮妈妈庆祝生日,事前已经打过电话询问甜品可否写happy birthday,店员回覆话冇问题,到order甜品时我有再询问,店员回覆:我地已经准备好。但到甜品黎嘅时候,系乜字都冇。我地都废事再问啦。