2024-02-03
订位后无confirm booking要自己打去问,入座后先知要限时90分钟,谂住「居酒屋」可以同朋友食住野倾下计,侍应都好似好赶时间要赶你走咁。有一个讲广东话既男侍应态度最恶劣,落单时我地叫左部队锅、酱油蟹(加饭)、烧牛肉、牛油鲍鱼,过左好耐佢地都未上部队锅,我地又忍唔住问果位侍应话仲差个部队锅,果位侍应竟然发烂渣话「你地冇叫过部队锅㖞!」我地答佢我地有叫部队锅(而且第一样就叫)然后佢再反驳「我有问你地系咪叫左4样野,而家咪黎左4样野啰!」当时枱面只有酱油蟹(加饭)、烧牛肉、牛油鲍鱼,原来个跟酱油蟹既饭系计一样野…….但重点系估唔到佢竟然会咁大反应去反驳客人,无礼貌都算,其实你当我地加单咪解决啰,我地又冇话你错,又唔介意等多阵,点解要第一下就即刻去怪责客人?另外我地订位时已曾经致电问过系咪需要开瓶费,亦同意左$100一支冇问题,落单后示意该侍应想开支酒,请佢比个冰桶我地装酒,佢好惊讶咁话「下,你地自己带左酒黎牙!?我地要收开瓶费架㖞!」我地继续冷静咁回应佢话我地已查询过并知道要开瓶费,然后佢又好无礼貌咁话「你拎支酒出黎比我睇下先」我地答佢系一支香槟,佢坚持要我地拎出黎,拎左出黎比佢睇
入座后先知要限时90分钟,
谂住「居酒屋」可以同朋友食住野倾下计,
侍应都好似好赶时间要赶你走咁。
有一个讲广东话既男侍应态度最恶劣,
落单时我地叫左部队锅、酱油蟹(加饭)、烧牛肉、牛油鲍鱼,
过左好耐佢地都未上部队锅,
我地又忍唔住问果位侍应话仲差个部队锅,
果位侍应竟然发烂渣话「你地冇叫过部队锅㖞!」
我地答佢我地有叫部队锅(而且第一样就叫)
当时枱面只有酱油蟹(加饭)、烧牛肉、牛油鲍鱼,
原来个跟酱油蟹既饭系计一样野…….
但重点系估唔到佢竟然会咁大反应去反驳客人,
无礼貌都算,其实你当我地加单咪解决啰,
我地又冇话你错,又唔介意等多阵,
点解要第一下就即刻去怪责客人?
另外我地订位时已曾经致电问过系咪需要开瓶费,
亦同意左$100一支冇问题,
落单后示意该侍应想开支酒,请佢比个冰桶我地装酒,
我地继续冷静咁回应佢话我地已查询过并知道要开瓶费,
然后佢又好无礼貌咁话「你拎支酒出黎比我睇下先」
我地答佢系一支香槟,佢坚持要我地拎出黎,
拎左出黎比佢睇之后佢一手拎左支酒去问另一个侍应,
问完之后佢就答「呢支要$100一支,有冇问题?」
我地一开始咪讲左冇问题啰😅😅点解要留难人同埋大惊小怪呢?
服务非常不专业
整体黎讲食物可以,但该侍应既服务态度真系不敢恭维,其他韩国侍应既态度不错,唔知系咪因为佢识广东话令佢workload太大,好大压力,或者特登衰d等人唔会揾佢serve啦,但无论如何佢都令我地既用餐体验好差。