好想食咗烧肉好耐!!!终于食到😽✨今次仲要系一间未食过既济洲烧肉食堂🦐由于系友人book位 佢早2个星期已经问定我时间日子(我仲心谂洗唔洗咗夸张!)7点钟去到拎位先知原来当日既位已经full 唔接受任何walk-in😨先知道呢间烧肉食堂既威力!!-济洲烧肉套餐 $756当日我地四人同行当然唔好烦叫左4人套餐唔好烦啦😽见到呢个套餐都几丰富仲配左个汤就叫左啦✨首先同其他韩式餐厅一样 一坐底就已经全枱都系配菜:腌青瓜、泡菜、腌萝卜、生菜、沙律!然后当然就系炉边蛋同粟米芝士🍳🧀-套餐入面令NANA最惊喜系壶渍牛肋骨🥩唔好睇佢好细碟 一拎出黎个下真系吓亲 因为佢系「一肉到尾」中间并冇切开 系需要烧到咁上下就剪开个种😎烧完既成果 肉好厚实唔系薄薄 调味浓好入味 脂肪分布十分平均 令到肉的香味更重☺️呢个十分十分推荐!-食堂黑毛猪猪五花表现正常 脂肪比较多所以NANA就一般般 但听友人讲非常惹味呢!和牛烧同牛上贝身肉食落同牛肋骨差不多 都系有调味 肉质淋但相对上冇咁厚 系适合用来包菜的肉片🥬🥩-到大红虾同墨鱼!呢两个海鲜烧出黎真系极香!✨好大阵炭烧既味道 非常扑鼻☺️推荐墨鱼!烧落唔干唔韧好爽口 又系食
济洲烧肉套餐 $756
壶渍牛肋骨

到大红虾同墨鱼!呢两个海鲜烧出黎真系极香!✨好大阵炭烧既味道 非常扑鼻☺️推荐墨鱼!烧落唔干唔韧好爽口 又系食完一旧又一旧咁种😋

汤方面我地拣左人参鸡汤 因为见到食咁多热气野!都要滋润一下🤣人参鸡汤饮落比较清淡 不太重人参味(唔钟意人参味绝对可试!)鸡好大只 但我地已经好饱 所以都冇食太多 浅尝左一两啖 表现正常✨
呢间烧肉食堂服务我比💯!有个男侍应态度十分满意!!不断帮我们加前菜加炉边多加芝士 笑容满面 令友人们成个进食过程加了不少分呢😽另外 套餐份量足够 唯独觉得肉方面太多调味料 如果可以多一两款肉可以食原味 感觉会冇咁heavy呢😋
题外话/补充资料: 一定一定要book位,当天星期五晚上7点已经全full 唔接受任何walk-in!
2021-04-16