2023-12-18 371 浏览
行完海港城想食火锅,见到呢间有几多好评,就试吓啦。我们只得三个人,所以冇窗口位,好彩仲有卡位。可惜卡位后面幅墙好似有机器,卡位的背板有轻微震动,坐得唔舒服。当晚见到一男一女侍应,女的帮我哋落单,语气似机械人,只得一种声调,唔觉得佢有礼貌!卖相趣致,饭团系虾滑,上面的虾、鲍鱼和肉熟咗都冇缩水,仍然弹牙有黑豚肉、羊肉片同猪颈肉。以猪颈肉最好,用多片肉切成花状,成朵花放入锅,一滚就会散开,爽口有肉味。羊肉片太薄,食唔到羊味,黑豚就一般。可能我哋拣最平的,两款牛都好细块,又冇牛味,要点佢哋提供嘅汁;口感差不多,分唔出边款。鱼皮饺正正常常,唔特别。只不过当晚冇向铃,又唔见有想食嘅凤梨酥,所以叫呢个。水饺皮厚,馅料一般,唔值呢个价钱!其实讲咗咁耐,所有火锅料到齐,我哋个汤底同水果茶仲未到,都有20分钟问女侍应,佢话帮我哋追吓,再问个男侍应,佢话架机出单问题,即刻叫师傅整水果茶到了,一jar沟淡的橙汁,冇茶味或水果味,失败。3个人饮,只俾两只杯,叫佢攞多只,又要等。由落单至个汤底嚟到,足足30分钟,其间侍应只系放低食物,冇理我哋有冇汤,真系奇怪珊珊来迟的麻辣+剥皮椒蛤蜊鸡锅麻辣锅啱晒我朋友钟意有少少
行完海港城想食火锅,见到呢间有几多好评,就试吓啦。

寿司滑盛合

综合肉类盛合

肩胛肉、牛五花

鱼皮饺

水饺王

水饺皮厚,馅料一般,唔值呢个价钱!

水果茶到了,一jar沟淡的橙汁,冇茶味或水果味,失败
。3个人饮,只俾两只杯,叫佢攞多只,又要等。

鸳鸯锅

珊珊来迟的麻辣+剥皮椒蛤蜊鸡锅
麻辣锅啱晒我朋友钟意有少少辣又唔麻。更可以添加鸭血,豆腐。我觉得蛤蜊鸡锅清甜,有几嚿鸡、肉丸和几只蚬;冇味的肉索吓啲汤汁都好好多。
后来多一个较好的男侍应,同我哋斟水果茶,又同隔离枱倾吓偈。
总括来讲,食物价钱同服务唔成正比,令人失望
寿司滑盛合
综合肉类盛合