2020-04-30 1258 浏览
侍应态度极好,乐于同你交谈,又唔会有𠮶种法国餐厅好严肃嘅感觉。餐厅装潢好古典典雅,灯光比较明亮,同想像中嘅比较黑嘅法国餐厅不同,但系又系另一种感觉。枱与枱之间空间宽阔,但系唔知系灯光定系咩问题,感觉冇想像中咁有privacy餐厅望海,景色还可以,但系因为望西九,可能近排个个work from home, 无乜灯,所以唔算好熣灿。正式法国菜,虽然只系五道菜,但系每道菜十分精致好味,冇令人失望。未黎头盘先有几点小食,精巧细致,味道特别餐包好脆口,牛油劲香搣开一嚿嚿食会搣到成枱面包碎,但系侍应会系你每一次食完之后帮你用清理一下张枱,十分细心头盘特别,系鲜带子加椰菜花,个椰菜花好鲜同个带子好夹,但系反而觉得个带子唔系特别鲜甜第二个头盘,似意大利云吞,但一啲都唔跩,个酱汁似系啲蔬菜蓉,系法国时令蔬菜做,几特别,系一个新嘅味道,似系一啲瓜但系又好似唔系,唔知点形容我哋叫咗两个唔同嘅头盘,呢个系第二个,系一个龙虾春卷,只可以话成条春卷都系龙虾好夸张。𠮶啲橙色嘅粉系龙虾壳磨出嚟嘅,原来都会有龙虾味😱叫咗两个海鲜,呢个系龙利柳,佢会跟左两个伴菜一个系海草一个系莴笋。个海草就真系麻麻地,干到真系草咁,但系

Finger  food

未黎头盘先有几点小食,精巧细致,味道特别

餐包

餐包好脆口,牛油劲香

Scallop

Zuchini

Lobster  spring  roll

Dover  sole

叫咗两个海鲜,呢个系龙利柳,佢会跟左两个伴菜一个系海草一个系莴笋。个海草就真系麻麻地,干到真系草咁,但系算系食得落啦,个莴笋就十分新鲜爽口。个鱼配搭左少少蛋黄酱,唔太滑有啲鞋口,但真系好有鱼味😂😂

Lobster

呢个系龙虾,下面有啲饭,我个friend话极度好味,好有龙虾味,个饭系用骨髓坳左好耐出嚟嘅,所以十分入味绝对值得试

Beef

主菜,𠮶只乳牛原来系有蘑菇同埋椰菜花做出嚟嘅酱,连埋个牛一齐食,不得了。个牛唔系美国同澳洲𠮶种好重牛味嘅牛柳,系有D似比较嫩嘅牛,个质感赢晒,因为呢个牛我会再去

Lamb

非常林嘅小羊,包住一层应该系薯仔造成嘅脆皮,十分之容易入口,唔会有好劲嘅羊苏味,但系觉得个牛好似impressive啲

Chocolate  cake

最后嚟到甜品系一个心太软,因为其他两项甜品选择都好似唔太吸引,所以我哋两个都拣咗心太软。最后一啲都冇拣错,个心太软鄙薄好趣,加咗冧酒提子喺面,再加上云呢拿雪糕,个心太软一切开真系流出嚟, 10分好味。唯独个雪糕好似溶左少少,可以改进

除咗个甜品之外佢仲会有一两旧小蛋糕俾你之后拣,但系其实都已经好饱啦

啊,仲有个餐酒,有试酒师帮你去拣,佢一拣就拣到我钟意𠮶只, 十分欣赏佢

Overall嚟讲,系贵嘅,但系都算值

2020-04-29
Finger  food