2021-04-11
今日系openrice到book左位食lunch,openrice订座资讯就冇写到用餐时间, 而到达餐厅入座个阵时,店员亦冇通知我餐厅系有用餐时间嘅。咁啱我朋友迟黎,到我地点完餐啱啱食左一半嘅时候,店员突然间闲过黎话已经过左用餐时间😲由于我地仲有个甜品未上,佢就话可以打包比我地(疫情戴住口罩系条街到食?😲😲😲)咁我同个朋友就好惊讶咁问用餐时间系几多😥佢就话繁忙时间系75分钟。我好明白餐厅系会有用餐时间,但点解入座嘅时候冇提及到?而系我地点餐嘅时候(离用餐时间只有15-20分钟),点解唔提下客人用餐时间就快到?咁我地就唔会叫咁多野食(两杯饮品,两个主食和一个甜品)餐厅有否存心trick我地叫多啲野?食物质素同环境非常一般,但饮品平均要$70-90,主食则平均约$160。性价比都几低😓