2016-12-16 476 浏览
星期日谂住带小朋友去点心代表试吓蜡笔小新造型点心,订咗12pm,准时到达都要等多10分钟,入到去原来唔系冇位而系冇人手去执枱。坐低差唔多20分钟,叫极侍应都系同一句回应"等一阵",等完又等冇人有回头,其实佢地仲话繁忙时间只限60分钟,咁真系未食都走得啦。最后捉着一位女侍应叫佢开茶,劈头回应 "咁你要乜茶至得呀" ,我当堂O晒嘴,ok,都算,咁我话要寿眉,佢仲要趷我话得普洱水仙,咁点解唔直接问我要普洱定水仙,当堂火都嚟理,忍唔住话佢,不过当我唱歌行咗去。之后食物嚟到,小新造型卖相都可接受,$49食笼流沙包,系价钱略高但都可以理解。其他一般点心味道都不过不失 ,等候时间都唔算耐,最后埋单走人,出门口先见到张单印住满$300送小新杯垫,居然扮儍唔比我,好彩发现入去问佢攞番。总括嚟讲,呢间食肆食品ok,服务态度极度差劣,去一次影相打卡都算,否则去唔去都摆。**其间见到一个小插曲,有一位伙计负责企类似水吧既地方,负责分厨房点心上盘,佢唔小心跌咗张单落地下,佢向一位抱著bb行过既女士挥手,指向地下,全程不发一言,果位女士仲以为自己跌野,之后知道张单后位女士直接讲佢唔会有手帮你执啰,如果呢位伙计系聋
,其实佢地仲话繁忙时间只限60分钟,咁真系未食都走得啦。

**其间见到一个小插曲,有一位伙计负责企类似水吧既地方,负责分厨房点心上盘,佢唔小心跌咗张单落地下,佢向一位抱著bb行过既女士挥手,指向地下,全程不发一言,果位女士仲以为自己跌野,之后知道张单后位女士直接讲佢唔会有手帮你执啰,如果呢位伙计系聋哑人士我都可以理解及体谅,如果唔系嘅话,为何唔出声唔该人,又为何唔揾自己同事或自己行出嚟去执,而揾一位手抱婴孩既人执呢。。。。
2016-12-11