2024-04-07
今日同朋友食饭,佢想同个女试吓Coco一番屋嘅儿童餐,跟住就嚟咗呢度。尖沙咀新港中心呢一间餐厅唔算好多人,所以唔使等位已经有得入去,店员见到有小朋友都问使唔使要BB凳,服务几好几细心。今日我哋两大一小,所以嗌咗两个餐加一个儿童餐。1️⃣红酒烩牛肉奄列饭因为我今日唔想食辣嘢,见到有呢个期间限定嘅红酒,就试吓佢。佢本身都仲可以拣辣度,但我就拣咗标准(唔辣)。佢个红酒汁几好食,同啲牛肉同埋滑蛋好夹。而佢啲牛系肥牛片,所以都唔会韧。我觉得如果佢配埋少少蔬菜盘碟就更加平衡啦。2️⃣奄列咖喱饭(儿童餐)作为一个儿童餐嚟讲,佢都算几大份,又有粟米粒、又有薯菜、又有啲肠仔咁。但系因为系儿童餐嘅关系,所以咖喱就系唔辣嘅。儿童餐仲包埋嘢饮同玩具。(小朋友唔俾我玩个玩具,所以只能够影到少少😂😂)玩具好似唔系剩系得呢种,但系BB佢拣咗要呢个。3️⃣炸忌廉咖喱饭咖喱饭一般都有得拣辣度,我朋友就拣咗一度,佢仲推介加少少果蜜酱,少少甜可以中和咖喱嘅辣,提升口感嘅刺激。而炸忌廉饼系好似薯饼咁,入边有蟹肉嘅,所以如果唔食得海鲜嘅朋友要注意啦我哋三个都有加雪糕同嘢饮,嘢饮冇乜特别就唔影啦,雪糕就有云呢拿雪糕、绿茶雪糕、迷你雪糕。云呢
今日我哋两大一小,所以嗌咗两个餐加一个儿童餐。
1️⃣红酒烩牛肉奄列饭
2️⃣奄列咖喱饭(儿童餐)
3️⃣炸忌廉咖喱饭
云呢拿雪糕配有少少蜜糖麦片,绿茶雪糕就配咗啲红豆同麻糬。
迷你雪糕系儿童餐𠮶度加嘅,但系食落感觉觉得迷你雪糕仲大过一般雪糕😂😂