冇得去旅行?唔紧要!冇得食台式麻辣火锅?唔紧要!因为而家旺角开咗间尚膳。一行到门口店员已经好热情咁招呼我地,量好体温搓搓手就可以入座喇。👆🏼凉伴小食 - 荞头、四季豆、毛豆👆🏼宁神洛神花茶初头谂住打边炉就唔食凉伴小食,但店员落力推介,果然冇令人失望。尤其系四季豆,有淡淡嘅蒜香,又够爽脆,做头盘好开胃。另外只要简单喺 社交平台打咭/俾个like,就可获赠一杯杞子圆肉菊花露/宁神洛神花茶。系舖头自己煲,唔系现成买外卖架。👆🏼无限添加酱油/调味料呢个area非常之干净,唔系间间火锅店都做得到,俾个叻佢。👆🏼麻辣汤底 (小辣)惹味就一定架喇!惊喜嘅系汤底入面嘅鸭血,大细切得啱啱好,一块一块薄片,比平时食到嘅大旧鸭血更加索汤。不过麻辣汤底会越食越辣呢,可以事前请店员准备 (小小辣),咁就唔惊啦!👆🏼蛏子王哗哗哗呢个必食!好大只!又鲜又弹牙!店员温馨提示我同朋友仔可以先将蛏子拆肉,之后放入筲箕仔入面,轻轻渌10秒,得咗😮!之后我同朋友仔差唔多每样食材都放入筲箕仔入面碌,唔驶惊佢走失咗/游返出大海,好方便呀!👆🏼花甲一句讲哂 - 冇沙!同埋一碟有好多只,只只都咁大只。👆🏼手切肥牛👆🏼金钱牛𦟌唔点豉油

冇得去旅行?唔紧要!
冇得食台式麻辣火锅?唔紧要!

👆🏼凉伴小食 - 荞头、四季豆、毛豆
👆🏼宁神洛神花茶

👆🏼无限添加酱油/调味料
呢个area非常之干净,唔系间间火锅店都做得到,俾个叻佢。

👆🏼麻辣汤底 (小辣)

👆🏼蛏子王
哗哗哗呢个必食!好大只!又鲜又弹牙!

👆🏼花甲
一句讲哂 - 冇沙!
同埋一碟有好多只,只只都咁大只。

👆🏼手切肥牛

👆🏼金钱牛𦟌
唔点豉油就咁食,牛味香浓冇得顶!
尤其系肥牛,油花分布均匀,接近入口即溶,满口油香。同海鲜一样,都系唔好渌太耐呀!

👆🏼芝士牛肉丸
我初头以为呢个系机制嘅牛丸,点知原来系手打架!
所以渌起唔会成粒实的的,就咁一夹啲芝士就咇出嚟,又一个芝士控嘅恩物。

👆🏼蔬菜盒
冇黄冇霉好新鲜,仲要有埋而家大热嘅super food秋葵,边个话打边炉一定唔健康?😏

👆🏼鲜果盘
(冰冻嘅杨桃、梨and橙,仲有朵花花添🌸)
食咗热辣辣嘅麻辣火锅之后再食生果,除咗可以帮条脷降温,仲可以refresh一下,满足~

每一款食材,尤其海鲜,都非常新鲜,豉油都唔驶点多滴。以呢个质素嚟讲,价钱可以话相当公道。下次要再嚟试埋养颜美人锅🤤💕!
  • 蛏子王
  • 芝士牛肉丸