2018-10-27 816 浏览
睇到OpenRice 既食评,见到d麻辣烫好似好正,于是就同个friend一齐去试下喇!咁去到划order纸order麻辣烫时,我就谂住拣小辣,走葱走莞茜,但系我唔小心划错左,划左做走辣,小辣同走莞茜。咁order黎到时,当然落左好多葱,同埋无落辣。呢个当然系我问题,自己划错左,唔怪得人。咁我当然自己整走d葱喇,但系对于想食麻辣烫既人黎讲,无左麻辣真系失去左当中既风味。咁我就同店员讲,可唔可以帮我加返d麻辣呀,或者俾d麻辣汤我。店员望望我张order纸,同我讲你系划左走辣嫁wo,咁我就同佢讲返我划错左,不过都有圈到小辣,可唔可以俾d麻辣汤我。于是店员就攞左樽辣椒油出黎,叫我自己加,再同我讲佢地辣系落呢d。落左两匙之后,娈左辣椒油水。再试试我个fd个个麻辣烫,都唔系我个碗咁既味😑其实想要d麻辣汤啫,虽然我自己都有过失,但系真系咁困难咩😞
2018-10-26
宵夜