2017-12-30
本人从未写过食评,但因为呢间野的差服务及难食而特登开户口,为免其他食客中招!首先,门口收银个阿婶,声大夹恶无礼貌! 我们叫左2碗车仔面,是要鱼旦的,她大声无礼貌:「乜鱼旦呀?」,(阿婶,你地餐牌净系写鱼旦,乜有好多种鱼旦?!),我地问佢:「即系点?」,阿婶说:「辣定唔辣呀!」,我们说:「唔辣」,阿婶好唔耐烦说:「我唔知你边碗辣,边碗唔辣㖞!」跟住,我们话要一罐汽水,阿婶粗声粗气:「乜汽水呀?」,我地话比左钱先再去雪柜自取,阿婶话「唔得㖞!你拣左先!」,我们说「忌廉」,阿婶无礼貌地说:「你自己去拿!」。我唔知个收银阿婶是否老板娘,不过就算佢系,今时今日仲摆出一副唔忧做的姿态,粗声粗气,声大夹恶无礼貌,真系倒米!再评论呢间店的车仔面,以往都有食过都0K,但现在的水准只能用「不知所谓」来形容! 一之记之曰: 「咸」! 仲要咸到近乎苦的味道,超恐怖! 一句讲晒: 「永无下次」!