2024-10-25 129 浏览
盈图嘅点心唔单止好味,分量仲好足,价钱仲要亲民实惠。呢餐午饭,我哋一家人都食得好满足,个个都笑逐颜开。⭐黑金流沙包⭐外表乌黑发亮,散发住淡淡嘅蛋香味。轻轻咬啖,薄薄嘅面皮即刻破裂,香浓嘅蛋黄流沙慢慢流出嚟,甜而唔腻,口感好滑顺。⭐虾饺皇⭐晶莹剔透嘅虾饺皮好薄,隐约可见内里饱满嘅虾仁。一口咬下,鲜嫩嘅虾肉系口中爆开,可以食到虾膏嘅浓郁鲜味,口感好弹牙,而且虾饺嘅份量十足,一笼四只,绝对超值。⭐黑毛猪叉烧包⭐雪白嘅馒头皮好蓬松柔软,顶部嘅裂纹可以隐约见到里边嘅馅,饱满丰盈。撕开馒头,浓郁嘅叉烧香味扑鼻而嚟。入口时,馒头嘅软糯同叉烧嘅嫩滑混合埋叉烧嘅酱汁香甜适中,完美咁融合咗肉质嘅鲜美。⭐百花酿鱼肚⭐个鱼肚饱含住鲜美嘅鱼汤,一啖咬落去,可以食到鱼肚嘅嫩滑。百花酿嘅馅料鲜美多汁,完美咁衬托出鱼肚嘅鲜甜。呢道点心唔单止味道好,卖相都非常诱人,系一道好精致嘅一道菜。

⭐黑金流沙包⭐
⭐虾饺皇⭐