2009-04-11
其实哩间泰国野都几近学校, 但3年黎都未试过今日适逢朋友想食泰国野, 就一于黎试下午餐A-E 每款$30, 有汤有野饮, 冻饮唔驶加钱不过d 餐都唔系好泰式, 可能lunch 既关系.好似黑淑牛柳粒o个d.有个叫猪脾阿华田, 个名咁搞野.我问个阿姐即系咩. 佢指住另张台7-8人就黎食完, 叫我望下佢地o个d...叉都叉到乱晒啦... 点睇呀阿姐...未叫野食都先黎一碗味精汤, 系咪已经认定我地系食套餐?朋友叫海南鸡饭, d 鸡几滑, 冇骨, 辣酱亦都唔错, 但冇试过酸酱另位朋友叫泰式猪扒饭, 朋友见到上面有条头发阿姐拎起左, 个手势系想就咁拎走条头发好彩最后佢都醒水拎走左, 过左阵先再拎出黎, 虽然唔知有冇换过, 但眼不见为干净猪扒炸起都唔错, 几松化, 不过我咁岩试o个旧系肥膏黎. 又几脆d 汁都ok, 甜甜地.我自己就试左猪脾阿华田.原本想试青咖喱, 但见到隔离台o个个咁稀. 就打消左个念头哩d 汁正常好多, 起码唔系水咁猪脾同普通肉冇乜分别, 冇猪味既都.朋友话d 汁有d 阿华田味, 但我就唔系好觉, 得个甜字似啰不过就食到d 南乳饼既味. 唔错既个汁杯柠茶唔够甜, 所以都冇需要
今日适逢朋友想食泰国野, 就一于黎试下
午餐A-E 每款$30, 有汤有野饮, 冻饮唔驶加钱
不过d 餐都唔系好泰式, 可能lunch 既关系.
好似黑淑牛柳粒o个d.
有个叫猪脾阿华田, 个名咁搞野.
叉都叉到乱晒啦... 点睇呀阿姐...
未叫野食都先黎一碗味精汤, 系咪已经认定我地系食套餐?
另位朋友叫泰式猪扒饭, 朋友见到上面有条头发
阿姐拎起左, 个手势系想就咁拎走条头发
d 汁都ok, 甜甜地.
我自己就试左猪脾阿华田.
原本想试青咖喱, 但见到隔离台o个个咁稀. 就打消左个念头
哩d 汁正常好多, 起码唔系水咁
猪脾同普通肉冇乜分别, 冇猪味既都.
不过就食到d 南乳饼既味. 唔错既个汁
杯柠茶唔够甜, 所以都冇需要走甜了.
其实$30 黎讲泰国野系唔错, 不过午餐款色较少. 而且亦唔似泰国野
间野都几细, 要等位.
侍应们既服务态度有待改善, 冇计, 鬼叫全部都系阿姐. 唔系好识礼貌
安排亦都唔妥当, 一个人霸4个人台, d 野食又未黎, 都唔叫佢去第二度搭台
仲同我地讲o系走廊度加多张凳比我地, 而且o个个系出菜位黎啰, 条走廊又唔系阔
佢地系咁行黎行去真系唔驶食.
几经济化算, 但由于朋友见到有头发, 未必有第二次