2022-01-24 386 浏览
因为近排朗屏站附近开左好多新餐厅,所以今日同爸爸妈妈去左果到揾好野食,结果揾到间有d惊喜既餐厅坐低左我地order左以下几样野 (食物: Chicken Aglio Olio, Porcini Mushroom and Truffle Risotto同埋Bistro Chicken Burger with Side Fries; 而饮品就Order 左 Flat White, Vanilla Latte同埋English Breakfast Tea)A) 环境 ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)餐厅环境宽敞,座位算多,但唔会有挤迫感,装修精致走欧陆风格,坐落几都几有气氛几chill❤可过疫情关系,如果可以食晚餐就应该更有气氛。B) 食物质素 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)食物方面,set lunch唔系好多选择 (共5种),Chicken Aglio Olio 鸡肉食落口唔会死实,酱汁带有微辣几有层次; Porcini Mushroom & Truffle Risotto个人觉得一般般,因为鸡汤味比较浓盖过左Truffle既味; Bistro Chicken Burger就低食夹大件; 至于饮品就不过不失,

A) 环境 ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)

B) 食物质素 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)

食物方面,set lunch唔系好多选择 (共5种),Chicken Aglio Olio 鸡肉食落口唔会死实,酱汁带有微辣几有层次; Porcini Mushroom & Truffle Risotto个人觉得一般般,因为鸡汤味比较浓盖过左Truffle既味; Bistro Chicken Burger就低食夹大件; 至于饮品就不过不失,整体食物质素黎讲会算系中上水平。

C) 店员服务 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)

店员服务较为有善,美中不足既系餐牌系全英文,如果客人唔系太熟识各种食材既话会有尴尬位(尤其是对我呢只元朗牛黎讲🐮)。虽然都明白餐厅应该系想走中上层路线,但都要照顾小部分人事既需要🥲

性价比 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)

性价比黎讲黎认为系合理水平,食物质素同环境都有返咁上下,个人认为唔过份。
Wagyu Spaghetti Bolognese
Porcine Mushroom & Truffle Risotte
2022-01-24
Wagyu Spaghetti Bolognese