2023-06-19
睇食评唔好剩系睇标题,要睇埋内容午餐唔错!可以用恒常价钱嘅一半就食到该店名物。食物上枱认真哗然,唔知捧餐出嚟嘅店员有冇于心有愧呢,A3 size左右嘅餐盘,食物占1/2都冇,可能服务费就系俾咗咁奢华嘅仪式感上面。香港人食饭最紧要有仪式感刺身饭同吉X家个碗大细一样,鱼肉同三星酒店自助餐质素冇乜分别,啲饭竟然系普通白饭哈哈,啱啦正宗刺身饭系应该白饭底,醋饭系旁门左道。碗饭用咗好耐好耐去品尝,惊两旧水一下子冇咗入去就紧系食炸物,叫咗猪柳!哗!一见到以为近视深咗,旧猪柳仲细过同我食指+中指。师傅好有心机,就算咁微细一旧肉,都切开横切面俾客人睇厨师功架,寒酸到不得了最劲系杯茶同饭后果,原来高质到另加$9㗎!店员仲好贴心介绍杯茶帮助开胃!真系掂!同12蚊店茶包差唔多味道!最后仲有几粒西瓜俾你甜到入心,三星酒店西瓜比较鲜甜日本当地都唔敢咁抢钱,呢间铺厉害,敢赚敢发达!最后经理咁打扮嘅男士问我认为食物质素如何,其实好好呀、一啲都唔差、完全冇问题!冇问题我去番食1/3价钱、份量多3倍、味道好食多一倍嘅吉月豕屋先啦好期待呢个铺位下一手系咩食店
好期待呢个铺位下一手系咩食店