2022-12-23 256 浏览
📍The Sky Bar朗豪坊顶层既The Sky Bar都系MrSteak集团,呢间酒吧集酒吧娱乐于一身。供应传统海鲜菜式仲有好多唔同既酒类比大家拣🥰👅 大西洋龙虾牛柳法式鹅肝 $324其实我都有啲怕鹅肝嘅膻味,不过呢一个都几啱我口味,另外龙虾够新鲜,一抆就成旧肉起到哂,牛柳要咗medium,食落去都好够肉汁。侧边嘅配菜都几香口👅 酥皮焗黑松露忌廉海鲜批 $218呢个上枱酥皮胀卜卜,切落去好治愈🥰,入面都几多海鲜,有虾,鱿鱼同蚝仔等等,酱汁都够多唔会dry👅 Trio of Chocolate $124总共有三样朱古力甜品,分别系朱古力盆栽,焦糖果仁朱古力雪条同埋甜橙酒朱古力心太软~朱古力盆栽酸酸甜甜,焦糖果仁朱古力雪条入面嘅焦糖都唔会太甜,心太软都仲keep到热度,可能我摆得太耐先食,争少少流心效果,如果唔系就更好了👅 Nemo $98用finlandia vodka做base,亦都有菠萝汁同埋橙汁,仲有两条鲨鱼仔软糖喺cocktail上面,甜甜地好易入口~
📍The Sky Bar

👅 大西洋龙虾牛柳法式鹅肝 $324