2023-09-13
朗豪坊美食推荐😍成日去朗豪坊,竟然唔知12楼有间好高质嘅日本料理 -- 丸十寿司。佢其实唔止寿司食,应有尽有,我哋lunch time去嘅,人唔算多,有套餐可以拣☺️我哋拣咗特上海鲜丼定食、寿司+刺身定食,仲有串烧同炸鱿鱼,仲有个好特别嘅寿司汉堡。推荐呢款海鲜丼,好丰富,鲜甜嘅海胆、大大只嘅虾、好味嘅带子同厚切三文鱼、再加上粒粒三文鱼籽、啖啖蟹肉。。。真系好满足😌而另一份都好足料,有刺身、寿司,再加𠮶迷你鲔鱼丼,啲鱼蓉铺满成个碗,每啖都好香口,啱晒钟意食鲔鱼嘅朋友。午市套餐包汤同沙律,仲可以加钱加小食同饮品,我哋就加咗份劲厚切嘅三文鱼刺身同劲好味嘅鱿鱼酥,估唔到佢嘅炸嘢整得咁好食,一定要加。除咗鱼生,串烧都系唔错嘅选择,我哋就拣咗鸡拼盘,入面有齐鸡肉、鸡翼、鸡皮、鸡肾,仲有用鸡软骨整成嘅鸡肉棒,呢个棒最好味。最后要介绍吓个寿司汉堡,原来好大份,真系好似个汉堡咁,我哋拣咗炸软壳蟹,真系成只上,炸到金黄香脆,而上下两层嘅米饭,都系煎过嚟,口感烟韧香脆,好特别。佢环境好舒服,食物都好唔错,行开朗豪坊嘅朋友不妨一试呀。
佢环境好舒服,食物都好唔错,行开朗豪坊嘅朋友不妨一试呀。