2024-09-22 393 浏览
灯笼卤味 (朗豪坊)今日去咗朗豪坊食台湾嘢 呢度有个二人餐二百几蚊唔算太贵 仲有得加少少钱升级小食同加甜品 个餐包咗两个主食 我哋叫咗一个面一个饭卤味「台湾至尊」 配 自选面拣配QQ刀削面要+$4 但我钟意佢够烟韧 汤底有少少药材味 而个面配咗劲多材料包括有鸡翅膀、黑轮条、冻豆腐、鸟蛋、大豆皮、空心菜(通菜)铁路热炸大排骨便当 本身上枱见到个排骨好似好厚粉 但系食落都几香口酥脆好味 咸咸地又几好𩠌饭啖啖肉盐酥鸡配山葵酱 伴脆炸粗薯条 新鲜炸起冇得输 盐酥鸡外皮香脆食落仲有肉汁个餐会跟两杯特饮 我哋拣咗蜂蜜荔枝红茶同埋蜜桃芦荟气泡水 如果可以加钱配珍珠就更加啱我口味另外跟餐+$22蚊可以配甜品芋芋冰奇脆 我哋拣咗跟香芋雪糕 呢碗甜品里面仲有芋泥 地瓜丸 黑糖珍珠 红豆同埋脆脆 个份量唔算大 啱晒想咩都试少少嘅小鸟胃
灯笼卤味 (朗豪坊)

个餐包咗两个主食 我哋叫咗一个面一个饭

卤味「台湾至尊」 配 自选面