2022-01-15 720 浏览
不时都见到有人系IG post系中式面包舖的布丁面包,见个样非常吸引。上网 check一check,见到旺角朗豪坊旁边原来都有间饼店有卖布丁面包,出炉时间为每日下午三点。三点去到已经见大家排队买布丁面包,大家唔好系门口排队住,记住入去比钱拎单先排队。布丁面包有三个味可以拣:原味($15)、焦糖味($18)、朱古力味($18)。大家比完钱,就可以拎埋张单出门口排队。我三点到,已经系门口排长龙。布丁面包一边卖、一边陆续出炉,每一个包都系暖暖的。焦糖布丁面包系我的Best Pick!滑滑的鸡蛋布丁上面放了甜甜脆糖,佢的焦糖汁渗入面包,真系好好食。如果唔太钟意甜的,其实可以试原味,佢只系焦糖味走甜,朱古力布丁同样滑溜溜,朱古力味都几香,甚至盖过鸡蛋味。呢个布丁面包绝对值得试,布甸口感嫩滑,面包唔会太硬。比起买Cafe蛋糕做,买呢个做甜品更好食!==============================我系一个爱写字爱分享的吃货!如果钟意我分享的,我邀请您订阅我的食评,我会继续与大家继续发掘有咩CP高的冰粮!(敬礼)

布丁面包一边卖、一边陆续出炉,每一个包都系暖暖的。
布甸面包

焦糖布甸面包

朱古力布丁同样滑溜溜,朱古力味都几香,甚至盖过鸡蛋味。
朱古力布丁面包

布甸面包