文华扒房比我既印象系,坐落系中环核心地段,黎食饭都系高级商界名人,午餐时段坐系到食饭望住太子大厦,望住下面返工既中环白领,别有一番风味。黎呢到食饭唔系食饭咁简单,更重要既系享受佢嘅华丽精致,佢menu 唔需要成日有新款,最简单既菜式都好用心制作,由佢个面包、前菜,佢既摆设,味道都非常用心。头盘点左个佢哋都几出名既烟三文鱼,上台有专人帮你切,因为我哋一男一女黎,我哋想叫一份share 佢就推介我哋可以叫一份系ladies cut ,顾名思义就系切一份比女仔,比叫两份小一啲,又可以一份男一份女食,唔使自己分得咁尴尬。我好贪心所有配料都要试。之后我系其他餐厅都食唔返咁好食既烟三文鱼🤭🤭🤭文华拉高晒个水准啦!前菜叫左个吞拿鱼同油甘鱼。肥美。两款都配左啲偏微酸既蔬菜酱中和返。牛,超级完美。下面𠮶个系脸颊肉,好食到不得了。之后我都有再去食文华,比我既享受始终如一。

我好贪心所有配料都要试。

前菜叫左个吞拿鱼同油甘鱼。肥美。
两款都配左啲偏微酸既蔬菜酱中和返。

牛,超级完美。下面𠮶个系脸颊肉,好食到不得了。

之后我都有再去食文华,比我既享受始终如一。
2020-10-24
庆祝纪念