2019-07-26 281 浏览
今次介绍既系另类行完书展既美食推介🤭 去完会展行展览 不妨考虑下行去系会展隔离既湾仔码头食饭 呢间居酒屋座位对住个海 环境好靓好舒服😌系咁舒服既环境底下 我地系店员推介之下试左杯十四代sake 呢杯虽然有14度 不过好易入口 同串烧一齐食好正😋前菜我地先叫左日本直送脆海蜇 𩽾𩾌鱼肝同盐焗银杏 海蜇配上青瓜 口感好脆好开胃😋 鱼肝处理得宜 一d都唔腥 口感绵密 又系好岩送酒😂 盐焗银杏已经去左一半壳 食落好方便👍🏻居酒屋当然离不开烧物啦 样样都好吸引 所以我地点左都几多🤭 试左北海道元贝 厚烧牛舌 手打鲜墨鱼捧 烧豚肉生菜 烧日本甜薯同明太子手羽先🤤 元贝非常大粒 烧到岩岩好 食落好多汁好满足👅 牛舌同样超级出色 厚烧口感更实在 唔会好韧 好入味👍🏻 鲜墨鱼捧好香香茅味 手打食落零舍唔同 加埋粟米口感更佳😋 烧豚肉生菜既配搭又系好正 生菜既爽脆同豚肉好夹 又中和到豚肉既油脂😆 甜薯都系串烧必点既一样 明太子手羽先系新出既 鸡翼内有好多明太子 啖啖肉好美味😋食埋串烧最后我地就试左新推出既极上鳗鱼饭😍 原条鳗鱼永远都系最震撼最吸引嘅🤤 鳗鱼烧得好香 肉厚而嫩 加埋蛋丝同鳗鱼汁 无得弹啦🌟

清酒

日本直送脆海蜇