/ ʟɪᴠᴇ ʟɪғᴇ ᴛᴏ ᴛʜᴇ ғᴜʟʟᴇsᴛ /꧁𝗟𝗶𝗳𝗲 𝘁𝗼𝗮𝘀𝘁 生命有限公司💛꧂ #黄店推介望住海景叹个包 可能系最平价嘅海景餐厅😂 除左海景 店内仲有其他公仔俾人打卡最正系个巨型黄色toast打卡卡位😂😂好抢眼Toast抵食夹大件 绝对唔系轻食连🦦都饱到捧住个肚走(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)☀︎︎ 椒麻脆辣鸡滑蛋纸盒吐司 $𝟞𝟝Not joking 块鸡大过我手掌 仲要新鲜炸起热焫焫焫焫焫着我个口 劲酥脆juicy再加埋个椒麻辣粉真系好evil块鸡已经够大再要加滑蛋真系包你够P (虽然fat都一样多)当做cheay meal都好fair☀︎︎ 软壳蟹亲子滑蛋纸盒吐司 $𝟞𝟠平时最怕就系啲细只无肉又霉dur dur嘅软壳蟹但今次呢只软壳蟹就大大嚿而且实净唔会炸到一pat野咁真系会食到有蟹肉!!不过我就嫌个包太多牛油有啲腻😂☀︎︎ 牛油粟米 (+$𝟙𝟠)☀︎︎ 泰柑桔咸柠檬梳打 (+$𝟙𝟘)☀︎︎ 惹味鸡搥 & 𝚌𝚘𝚔𝚎 (+$𝟚𝟠)鸡搥腌得好入味!!💬 比起egg toast另一热门店𝙀 𝙛𝙤𝙧 𝙀𝙂𝙂 我觉𝙡𝙞𝙛𝙚 𝙩𝙤𝙖𝙨𝙩 嘅味道无咁丰富 其他配菜同sauce较少 不过胜在唔洗排队 而且足料
/ ʟɪᴠᴇ ʟɪғᴇ ᴛᴏ ᴛʜᴇ ғᴜʟʟᴇsᴛ /

꧁𝗟𝗶𝗳𝗲 𝘁𝗼𝗮𝘀𝘁 生命有限公司💛꧂ #黄店推介
软壳蟹亲子滑蛋纸盒吐司

望住海景叹个包 可能系最平价嘅海景餐厅😂
除左海景 店内仲有其他公仔俾人打卡
最正系个巨型黄色toast打卡卡位😂😂好抢眼

Toast抵食夹大件 绝对唔系轻食
连🦦都饱到捧住个肚走(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

☀︎︎ 椒麻脆辣鸡滑蛋纸盒吐司 $𝟞𝟝
椒麻脆辣鸡滑蛋纸盒吐司

Not joking 块鸡大过我手掌
仲要新鲜炸起热焫焫焫焫焫着我个口
劲酥脆juicy再加埋个椒麻辣粉真系好evil
块鸡已经够大再要加滑蛋真系包你够P (虽然fat都一样多)
当做cheay meal都好fair

☀︎︎ 软壳蟹亲子滑蛋纸盒吐司 $𝟞𝟠

平时最怕就系啲细只无肉又霉dur dur嘅软壳蟹
但今次呢只软壳蟹就大大嚿而且实净唔会炸到一pat野咁
真系会食到有蟹肉!!
不过我就嫌个包太多牛油有啲腻😂

☀︎︎ 牛油粟米 (+$𝟙𝟠)
☀︎︎ 泰柑桔咸柠檬梳打 (+$𝟙𝟘)
☀︎︎ 惹味鸡搥 & 𝚌𝚘𝚔𝚎 (+$𝟚𝟠)
鸡搥腌得好入味!!

💬 比起egg toast另一热门店𝙀 𝙛𝙤𝙧 𝙀𝙂𝙂 我觉𝙡𝙞𝙛𝙚 𝙩𝙤𝙖𝙨𝙩 嘅味道无咁丰富 其他配菜同sauce较少 不过胜在唔洗排队 而且足料! 佢哋嘅QR code落单仲可以即时用电话俾钱埋单 非常方便👍🏻

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:🦦8/10 👱🏻‍♀️8.2/10

♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎
📍 Life Toast (荃湾)
荃湾大河道100号海之恋商场1楼1005号舖

ꪖꪶ𝘴ꪮ ᥇ꫀ ᠻꪮꪊꪀᦔ
📌 Life Toast (铜锣湾)
铜锣湾希云街28号地舖
#cty_黄店