2023-05-24 378 浏览
一直都好钟意去烧嘢食 今次朋友推介嘅烧烤场真系唔错 由于今日咁啱系系星期六日 仲有免费穿梭巴士 由港铁乌溪沙站出发🚌 呢个烧烤场嘅环境几干净 由于系喺海边烧烤 周不时都有海风吹来 再加上呢度嘅设施完善 喺烧烤场不同位置都有大牛角扇🪭 附近更设有小卖部 有面包 棉花糖 雪糕等嘅食物卖五人海鲜套餐呢个套餐真系够晒完善 除咗有食物之外 仲有饮品 工具等嘅全包宴👍🏻 食物仲要全部都系真空包装📦 够晒方便卫生海鲜弹牙海中虾 呢个系一盒六只咁上 每一只虾都好大只🦐 而且虾肉弹牙有鲜味 非常推介呢一个 蒜茸半壳带子 除咗带子之外仲有粉丝 仲有纽西兰半壳青口 半壳都好方便食用🐚 放喺烧烤网上面真系轻松烧到香喷喷嘅海鲜肉类蜜汁叉烧2包 鸡扒3包 猪扒3包 鸡中翼2包🐷 肉类方面份量都几多 五人食都几好 每款肉类都有唔同嘅调味腌制 个人就最钟意蒜蓉味鸡翼丸类及蔬菜海鲜三宝丸2包 爆汁芝味芝士肠1包 烧嘅时候要小心 呢个会爆芝士🧀️ 鸡肉肠1包 台式脆皮肠1包 未试过烧野食食台湾肠 迷你日本甜薯1份 香甜粟米2份 粟米的确系几甜 烧完再落啲牛油就Perfect🌽饮品蒸馏水5支及罐装饮品 5罐 五款罐装饮品都

五人海鲜套餐

海鲜

肉类

丸类及蔬菜

饮品
蒸馏水5支及罐装饮品 5罐 五款罐装饮品都系一set咁上 啱晒朋友唔同嘅口味🥤

工具
除咗食物种类齐全 连工具包都非常体贴 有烧烤叉 烧烤网 食物钳 5人份量嘅餐具包🍴 即弃手套 蜜糖🍯 同埋炭2包 仲有一盒纸巾同埋铰剪✂️ 真系好方便

古法吊烧鸡
见到餐厅仲有其他食物可以预订 我同朋友就订咗一只吊烧鸡😮 见到嘅时候已经好兴奋 因为店员预先帮我哋叉好 再根据餐厅提供嘅贴心书仔 可以根据指示烧鸡🐥 轻松就可以烧到金黄色嘅烧鸡 不过我哋倾得太开心 同埋冇跟足书仔嘅指示要多转动 一时唔留神 搞到佢变咗非洲嚟嘅添🤣 不过完全唔影响佢嘅味道 入面嘅鸡肉仲系好嫩滑 有得玩 又有得食呢只鸡 我真系会俾一百分💯

如果带埋小朋友嚟都完全唔会惊佢哋闷啊🫢 因为隔离仲有一啲额外收费嘅设施 例如 夹公仔机 扭蛋机 同埋有得玩钓金鱼啊
午餐