2015-09-19 2476 浏览
19/8工厂区,泊车时车场工作人员已说:"吃饭牙?果栋大厦呀" 似乎好多人来吃.咁神秘的工厂, 忽然有个大闸, 也不知是不是食肆. 门口部份好似band 房. 我们没有订位, 原来已经好fully booked. 只有一两张枱available. 坐下之后, 我见到狮子山对住我! 而且太阳悄悄落下, 好一个日落美景! 食物方面, 比想像中贵. 以为楼上工厦的租平, 会令餐价也便宜些. 但可能是晚餐的关系, 食物单点比较贵, 又没餐饮. 不过食物都有些得意, 例如图中的两个菜式(一个是沙律, 一个是薯团), 上面都有片好像是薄脆的东西. 沙律上面的的确是, 那么我和朋友便打算一人吃一碟近自己一点的薄脆. 点知道! 薯团那碟上面的不是薄脆, 而是鸡皮! 到底它是怎样做到的呢? 夹住D鸡皮拉到直一直, 然后烧干? 好高难度啰. 但咁辛苦整出来的鸡皮薄皮, 其实又唔系咁好食咋㖞~ 每样𩠌都好似得好少唔够食咁, 但一食个薯团就饱晒, 食到唔想食, 同朋友你推我让:"嗱!最多我食多片鸡皮, 咁你食多旧薯团啦, 唔好咁浪费."唔系好差之但系两个女仔吃真系有D饱 (主要系薯团, 如果叫我食多D沙律应该

唔系好差之但系两个女仔吃真系有D饱 (主要系薯团, 如果叫我食多D沙律应该无问题)

咖啡是几好的.

食一次都OK既.
鸡皮青豆
半生熟沙律