2021-11-08
又到三点三下午茶,今次就去咗K11 Artus 𠮶度食咗个八婆下午茶😂,做一日贵妇😗,望住个维港食Tea,又可以同朋友打下卡,影吓相倾吓心事,真系又爱又恨,因为食食吓太阳射入嚟都几晒😂😂😂,不过又钟意对住个海食😌小编觉得呢个下午茶都好有特色,同平时食到嘅三层架下午茶有啲唔同,平时嘅三文治,就转左台式刈包同鳗鱼汉堡,另外仲有日式嘅寿司卷😉,真系好特别,而且味道都唔错至于甜点,小编就钟意食泡芙酥皮菠萝包同抹茶焦糖布丁🍮👍🏻,味道都唔会太甜,好好味😋整体来讲,我觉得呢个下午茶CP值都好高,相比起呢一个位置都有好多唔同餐厅或者酒店都有做到下午茶,而且呢个下午茶又容易book到位d ,又可以望到海景😆,味道又唔错架✌🏻另外,小编八卦睇吓佢其他Menu,不过其实佢嘅早餐同Evening Cocktail 嘅时段都好吸引,下次都会试吓😝P.S:小编当日系平日去,其实都好full窗边位,如果大家要book嘅话,记得喺Booking上面remind返要窗边位☺️