2023-05-27 247 浏览
已经系第二次到访维港凯悦尚萃酒店,上次试佢哋夜晚嘅自助餐,而今次就去咗佢哋嘅空中餐厅及酒吧一尝泰国菜,望住靓景食真系格外滋味~🍜 Laksa 面底系米粉,椰奶味都几重,汤底唔算辣但唔会冇味,配上鲜虾、豆卜同鸡蛋等配料,鲜虾爽口挂汁,成个汤底都冇特别油腻感,整体唔会觉得heavy。🐮 安格斯先生香料味都突出,肉质鲜嫩偏淋身,而且非常入味,几下饭,牛肉份量都唔少,食完又唔会好济,味道同份量恰到好处。🥦 炸西兰花被配上香辣韩式酱汁同满满椰菜丝包围,咬落去先知原来炸浆里面系exactly 包住完整一大块西兰花,炸浆唔算厚,但炸得好香脆,带少少酸辣味,几开胃。🌽 粟米沙律粟米烧得啱啱好,烧至焦香,香甜多汁,配上车厘茄、辣椒、花生等配料,清新得嚟又带点酸甜,同样作为开胃前菜一流。🌟 人均消费:$200-$300

🍜 Laksa

🐮 安格斯先生

🥦 炸西兰花

脆,带少少酸辣味,几开胃。

🌽 粟米沙律

🌟 人均消费:$200-$300