2021-08-15
又到左假日要relax嘅时间,今次又比我揾到一间环境舒适嘅海景餐厅食lunch。餐厅位于新近落成嘅东涌喜来登酒店旁边商场,环境清幽,窗口望出去大海对面就是香港机场,虽然睇唔到跑道,但也看到疏疏落落嘅飞机系上空经过。虽然自己冇得飞,但坐喺餐厅一边食lunch一边望吓飞机都几写意,就当自己去咗旅行。逢星期六及日12:00-15:00 有weekend brunch $228 包前菜、主菜和朱古力蛋糕,不包餐饮。另外2小时任饮酒类每位$248。我哋order左两个套餐 :前菜:牛肉他他主菜:炸鱼薯条甜品:朱古力蛋糕前菜:Eggs Benedict 主菜:牛扒煎蛋配薯条(加$88)甜品:朱古力蛋糕附送面包,热辣辣,外脆内软单点饮料Tropical punch $75前菜:牛肉他他,卖相唔系好掂,味道一般前菜:Egg Benedict 一份两件,够哂份量,里面蛋黄流哂出嚟炸鱼薯条,好大份,望落去好似牛脷酥😆炸得比较㶶,外皮太厚,鱼肉嫩滑,薯条香口。牛扒太阳蛋下面就系牛扒😁,唔明点解要加只蛋牛扒烧得好香,肉质好淋,有牛味。朱古力蛋糕唔系太甜,几好食总结:餐厅不属于酒店,不要祈望有五星级酒店服务。门
我哋order左两个套餐 :
前菜:牛肉他他
主菜:炸鱼薯条
甜品:朱古力蛋糕
前菜:Eggs Benedict
主菜:牛扒煎蛋配薯条(加$88)
甜品:朱古力蛋糕
附送面包,热辣辣,外脆内软
单点饮料Tropical punch $75
前菜:牛肉他他,卖相唔系好掂,味道一般
前菜:Egg Benedict 一份两件,够哂份量,
里面蛋黄流哂出嚟
炸鱼薯条,好大份,望落去好似牛脷酥😆
炸得比较㶶,外皮太厚,鱼肉嫩滑,薯条香口。
牛扒
太阳蛋下面就系牛扒😁,唔明点解要加只蛋
牛扒烧得好香,肉质好淋,有牛味。
朱古力蛋糕
唔系太甜,几好食
总结:餐厅不属于酒店,不要祈望有五星级酒店服务。门口receptionist 麻麻地,其他侍应就好友善,服务态度亦好。前菜同主菜份量大,一定够饱。在这舒适环境食lunch, 每位$228 加10%,都算抵食。餐厅内有桌球枱,可以比客人打下桌球。另外有一个唱歌嘅台同乐器,晚上应该有乐队唱歌。下次有机会会选择晚上再来听歌食晚餐。