厚福街向来都有好多餐厅🍴,今次揾左间新啲既bar试下,呢到既装修行黑色既水泥工业风🏭,精致舒服😌 亦有室外既露台位可以拣,开扬阔落,有冷风机所以唔会热~ 野食方面估唔到几特别,有唔同mix & match既西餐,摆盘靓,真材实料,好食😋又唔贵👍🏻(5 😍 系满分,🤩系半分)日本明太子蟹籽鲜蟹肉扁意粉 🟠🦀🍝 - $128 (好味指数:😍😍😍😍)见到好多人呢个,所以我都试下😂 首先将意粉🍝堆成长条形咁上枱几靓🤩 上面放左脆卜卜既蟹籽🟠,亦都有好多一梳梳手拆既蟹肉🦀,份量好多,颜色雪白,味道鲜甜,质感绵密软嫩,唔会有雪味❄️ 下面既扁意粉🍝系用明太子酱🟠煮既,味道集咸香、微辣🌶️同微甜于一身,惹味香口,鲜味醇厚,啲扁意粉🍝烟烟韧韧,挂晒汁几正😋 系稍微咸左少少芝士白汁焗海鲜贝贝南瓜 🧀🎃 - $108 (好味指数:😍😍😍😍🤩)呢个南瓜🎃真系好惊喜🤩 估唔到会用咁多海鲜去焗,真系好抵食👍🏻 里面有大粒鲜甜软嫩既带子⚪️、肥美鲜味既青口🦪、细嫩鲜甜既大蚬🦪、鲜味弹牙又煎得香口既大虾🍤,全部都令到个南瓜🎃更加鲜味,配埋面头拉丝有咸香既芝士🧀、脆卜卜既蟹籽🟠就更加有层次感,个南瓜🎃有好多肉,质感绵密软糯

(5 😍 系满分,🤩系半分)
日本明太子蟹籽鲜蟹肉扁意粉

芝士白汁焗海鲜贝贝南瓜

呢个南瓜🎃真系好惊喜🤩 估唔到会用咁多海鲜去焗,真系好抵食👍🏻 里面有大粒鲜甜软嫩既带子⚪️、肥美鲜味既青口🦪、细嫩鲜甜既大蚬🦪、鲜味弹牙又煎得香口既大虾🍤,全部都令到个南瓜🎃更加鲜味,配埋面头拉丝有咸香既芝士🧀、脆卜卜既蟹籽🟠就更加有层次感,个南瓜🎃有好多肉,质感绵密软糯,味道清新香甜又多汁😋
锡纸焗鲜番茄海鲜扁意粉

锡纸焗鲜番茄海鲜扁意粉 🍅🍝 - $138 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
因为小编真系好钟意食海鲜,所以一个主菜就叫左呢个焗海鲜意粉🍝 都唔错😌 佢地唔会好似好多餐厅🍴好hea咁一味靠韧既鱿鱼🦑同细细只既雪虾仁❄️🍤,佢地一样落足料去焗,包括大粒鲜甜软嫩既带子⚪️、肥美鲜味既青口🦪、鲜甜嫩滑既大蚬🦪、鲜味弹牙又煎得香口既大虾🍤,配上左芳香自然、酸酸甜甜既茄汁🥫、软腍既番茄蓉🍅、清甜爽口既洋葱🧅、惹味香口既蒜蓉🧄、清新既香草🌿一齐焗,感觉开胃惹味,而且啲扁意粉🍝烟烟韧韧咁,亦都挂汁,几好食🤤
8PM

8PM - $78 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
8点就系要收工放松既时间😜 点呢杯就等于可以chill下😂 呢杯cocktail系由士多啤梨汁🍓、番石榴汁、菠萝汁🍍、士多啤梨果蓉🍓同梳打🥤调配而成,有气泡带黎既刺激感,酸酸甜甜,味道芳香自然,亦唔会淡都几好饮😋

好味指数:😍😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍😍🤩