2022-01-21 391 浏览
湾仔大王东西街都有好多特色小店,尤其系好多拉面店🍜🍜🍜 呢晚我哋去了神虎麺商店,明明附近D舖头都无乜人,但呢度就排紧队😃👍🏻今晚想食小食多过食面,所以点晒呢度D小食😆😋 最重要系价钱唔算贵,味道仲有惊喜呢🤩🤩🤩- 辛辣大豆芽菜对于我呢个食唔到好辣的宝,都真系辣辣地🥵 但芽菜好爽口,食得好过瘾,当下酒菜一流👍🏻- 神虎饺子🥟🥟🥟望落去好似无咩特别咁?但咬落就有惊喜了😍 皮唔厚,咬落去有D油溅出嚟,又有肉汁,好好味🤤 系我食过咁多间拉面店头一二位!- 炸鸡块🐔本身怕热气唔打算食,好彩被利诱下食咗件,唔系就错过了!!!件鸡好正好juicy 呀😍😍 炸粉松脆唔厚,仲食到件鸡好滑!本身最挂住系周月的,但都被比下去了,呢度炸鸡系我的No.1 🥳拉面我哋点了:海老虎 (樱花🦐面豉汤) 有叉烧和豚肉丸来到闻到虾香味的,但饮口汤就觉得太咸,可能有面豉的关系吧,饮几口已经觉得好油腻同埋咸了。都系挂住台风多D😛赤虎精选 (辣味) 精选系所有配料齐晒:豚腩肉、叉烧、豚肉丸、溏心蛋、荀及紫菜肉方而系做得不错的,不过汤底就麻麻,拉面小王子话我个汤好D😉要赞的是个汤够热,食到尾都仲出紧烟😀下次来净食小食得唔得🙈

- 辛辣大豆芽菜

- 神虎饺子🥟🥟🥟

- 炸鸡块🐔

拉面我哋点了:

海老虎 (樱花🦐面豉汤) 有叉烧和豚肉丸

要赞的是个汤够热,食到尾都仲出紧烟😀

下次来净食小食得唔得🙈
  • 炸鸡块