2023-03-18
今日收工心血来潮,上石荫试一试个小锅米线😎一路听话系香港最好食嘅米线头几位,已经想试,但一谂到交通就却步😓去到舖头已经系七点半,门口好多人等外卖😳入面得五张枱仔,要攞飞等位……明明前面只有三张飞,但一等就等到八点先有得入座🤦♀️七点九个阵直头截埋龙😳想夜晚来食的话要预早少少了~一坐低姐姐已经问食乜,想落单~本身想食🐷腩肉,不过腩肉沽清😭最后叫左🐷大肠、🐷猪软骨、螺旋螺小窝米线、🥛豆浆~🐷大肠、🐷猪软骨、螺旋螺小窝米线、豆浆 ($64 + 8)因为系逐碗煮,同埋好多人食,所以由落左单到上枱都要十五分钟😐一上枱有D吓亲,冇谂过咁大碗😂🐷猪软骨有两大旧,不过系冻的,浸好耐汤都仲有少少冻😐🐷大肠好多,不过切成幼条,就咁食冇乜味,要浸汤食,唔突出🤷♀️螺旋螺好有咬口,又比得好多,浸汤食好正😍三个 食送如果要排次序,一定系螺旋螺、🐷猪软骨,最后系🐷大肠😚汤底好浓,好惹味,仲有D肉碎、芽菜👍仲发现有两旧🍋柠檬😂今次叫左少少辣,但都有D辣,睇来应该要叫肉碎辣🤦♀️🥛豆浆系一支支叫出面货嘅,唔会好甜,又几香豆味😋最后埋单 $72,以一碗米线来计,有少少贵🤦♀️不过佢料好多,同埋真系几好食👍服务上,感觉一
去到舖头已经系七点半,门口好多人等外卖😳
入面得五张枱仔,要攞飞等位……
明明前面只有三张飞,但一等就等到八点先有得入座🤦♀️
七点九个阵直头截埋龙😳
想夜晚来食的话要预早少少了~ 一坐低姐姐已经问食乜,想落单~
本身想食🐷腩肉,不过腩肉沽清😭
最后叫左🐷大肠、🐷猪软骨、螺旋螺小窝米线、🥛豆浆~ 🐷大肠、🐷猪软骨、螺旋螺小窝米线、豆浆 ($64 + 8)
一上枱有D吓亲,冇谂过咁大碗😂
🐷猪软骨有两大旧,不过系冻的,浸好耐汤都仲有少少冻😐
螺旋螺好有咬口,又比得好多,浸汤食好正😍
汤底好浓,好惹味,仲有D肉碎、芽菜👍
仲发现有两旧🍋柠檬😂
今次叫左少少辣,但都有D辣,睇来应该要叫肉碎辣🤦♀️
🥛豆浆系一支支叫出面货嘅,唔会好甜,又几香豆味😋
不过佢料好多,同埋真系几好食👍
服务上,感觉一般,不至于好好,但又未去到差嘅,
但无论系堂食定外卖,都见到有客反映俾错左 食送或者俾少左 食送🤷♀️
同埋餐厅冷气几劲,一入去已经觉得有D冻🤦♀️