2016-11-08
姑姐生日, 妈咪要谂地方食中菜, 我见观塘德兴有得储ASIA MILES, 食评亦唔差, 可以试下。订左枱, 大家去食饭啦 !德兴酒家系APM附近, 所以好容易揾, 上到去见到地方唔算好大,有分打边炉及小菜。我地一行7人睇左餐牌后决定以下小菜砵酒焗美国桶蚝只有5只唔够一人一只, 但好奇怪系无砵酒味, 只食到酸酸甜甜的汁, 蚝系好大只, 不过配左呢个汁有D浪费左。真系好失望瑶柱肉碎浸时蔬今次系菠菜, 用黎送饭真系一流, 味道清清地香芋腊味粒炒饭用腊味虽然要较肥, 但系镬气好够, 配料亦多。金菰瑶柱炆伊面正常味道, 不过不失京烤片皮鸭 $98 (特价)见到$98咁平当然叫啦 !! 虽然$98, 但份量都好多, 片皮鸭会连埋肉一齐切, 所以唔止食到皮, 还有肉 !片皮鸭另一食系凉瓜炒鸭肉大沙巴两味~彩椒云耳炒斑球斑球炒得唔错, 唔会好多油, 西芹太多, 可能自已麻麻西芹, 宁愿要木耳多D古法百福蒸头腩呢碟都系要赞, 用上豆腐垫底, 连埋头腩一起蒸, 而且蒸得刚刚好,豆腐好滑, 头腩会连埋鱼皮一齐, 我好中意食鱼皮, 厚厚的鱼皮沾上鼓油 ! 好入味整体唔错呀 !! 我地仲要了一樽鲜橙汁, 记得
订左枱, 大家去食饭啦 !
有分打边炉及小菜。我地一行7人睇左餐牌后决定以下小菜 砵酒焗美国桶蚝 只有5只唔够一人一只, 但好奇怪系无砵酒味, 只食到酸酸甜甜的汁,
蚝系好大只, 不过配左呢个汁有D浪费左。真系好失望
瑶柱肉碎浸时蔬 今次系菠菜, 用黎送饭真系一流, 味道清清地
香芋腊味粒炒饭 用腊味虽然要较肥, 但系镬气好够, 配料亦多。
金菰瑶柱炆伊面 正常味道, 不过不失
京烤片皮鸭 $98 (特价) 见到$98咁平当然叫啦 !! 虽然$98, 但份量都好多, 片皮鸭会连埋肉一齐切, 所以唔止食到皮, 还有肉 !
片皮鸭另一食系凉瓜炒鸭肉 大沙巴两味~
彩椒云耳炒斑球 斑球炒得唔错, 唔会好多油, 西芹太多, 可能自已麻麻西芹, 宁愿要木耳多D
古法百福蒸头腩
豆腐好滑, 头腩会连埋鱼皮一齐, 我好中意食鱼皮, 厚厚的鱼皮沾上鼓油 ! 好入味 整体唔错呀 !! 我地仲要了一樽鲜橙汁, 记得都系大约廿几蚊, 而且仲可以存ASIA MILES嘛 !! ^^
不过服务真系改善下, 侍应年纪都较大, 但系无乜主动, 我地落单举手好耐,
见到都当睇唔到 !!!