餐厅: 御泰坊-泰越菜
资讯:

2010-11-21 58 浏览
睇左好多关于这间餐厅的食评 大致上都系有好的评价一早已经谂定会点那些菜色如下 : 明炉乌头 猪颈肉 干葱炸酿豆腐 咖哩牛筋腩马拉盏通菜 猪肉生菜包1. 明炉乌头 都几大条 配料好多 唔错 跟埋黎既汤 味道哝左少少 都OK鱼味算系有 但系比较腥 唔算太新鲜 但整体可接受2. 猪颈肉 比较干身 但仲有肉汁的 味道唔算哝 但冇香味 仍可接受3. 干葱炸酿豆腐完全失败之作 佢所酿的东西 我实在食唔出是甚么 而且非常硬 豆腐亦非常普通 冇豆味4. 咖哩牛筋腩 好食 牛腩好LUM 有牛味 咖哩味都OK..........不过.....食食下 个感觉咁熟悉既 原来同系快餐店既咖哩牛腩肉质同味道都系一样 唔知系而定快餐店做得出色 定系呢间铺........5. 马拉盏通菜其实马拉盏系咩味 如果第一次系呢间餐厅试马拉盏 你一定揾唔到答案6.猪肉生菜包 好食 猪肉够干身得黎仲有肉汁 因为系用黎包生菜 猪肉如果唔够平身就好油 但太干身又会变得冇肉汁 但这餐厅能做到干身得黎仍有肉汁 唔错 生菜都OK新鲜 仲好脆 服务方面 侍应态度唔错 有礼物的 不过 可能呢间餐厅实在太多人黎食我地被安排坐在最入既街景位 地方
睇左好多关于这间餐厅的食评 大致上都系有好的评价

3. 干葱炸酿豆腐

4. 咖哩牛筋腩

5. 马拉盏通菜

6.猪肉生菜包

我地被安排坐在最入既街景位 地方唔错 因为自己一角 环境几好
但正正因为自成一角 每当想揾侍应的时候 都系冇人既
而且我叫左埋单后 仲系等紧侍应拎单黎既时候 另一名侍应已替我们收枱
我完全明白系因为仲有太多人等紧位 但系 呢到唔系街边大排档 我单都未埋 就黎汁野 感觉唔得啰

整体黎讲 这餐厅环境唔错 价钱算合理 有小小偏贵 不过可接受 服务亦可以
但 重点既食物质素 只是一般 唔会令我专程去试 试过一次就够
猪颈肉
咖哩牛根腩