餐厅: 嘉麟樓
资讯:

讲起嘉麟楼就令我谂想十几年前 佢哋出品嘅首创奶黄月饼 真系好有味道记忆 永远都唔会忘记 作为每年中秋都会买盒奶黄月饼嘅我 佢哋嘅月饼已经唔同晒味 仲好怀念从前没有独立包装喜麟楼月饼 点样都食唔番𠮶种味道 只好怀念今次都满心欢喜嚟试试嘅 朋友仲提早预订咗呢度出名嘅其中一道名菜 ~ 义烧😍 不过真系普通到唔普通 真系唔值呢个价钱 首先唔讲价钱 食落去真系一啲都唔觉得好味 餐前小食呢个合桃都算好高分 完全食到hand madIMG:3]讲讲呢个日本大根千丝手袋酥其实只不过食萝卜酥 但系卖相就扣分啦!味道都IMG:4]红虾小笼包在我而言 小笼包嘅包皮系好重要 每次食嘅时侯都系好著重第一印象 就系包皮 首先要够薄同有弹性先称得上 不过呢个收咁嘅价钱 真系都好扣分 馅料方便主要食到好浓嘅虾味 其他IMG:5]牛肉球IMG:6] 蟹肉带子菜苗饺呢个卖样有惊喜 另外都睇到师傅嘅用心制作因为点心真系讲嘅系IMG:7]燕窝龙虾汤金鱼饺都系有惊喜 IMG:8]和牛雪山包 IMG:9]由于主题系生日 所以朋友都点咗寿包第一次食到咁靓嘅寿包 平时都唔会有两块叶::lMG:10]最后讲讲装修方面 入到去都有种似
作为每年中秋都会买盒奶黄月饼嘅我 佢哋嘅月饼已经唔同晒味
仲好怀念从前没有独立包装
喜麟楼月饼 点样都食唔番𠮶种味道 只好怀念

餐前小食呢个合桃都算好高分 完全食到hand mad
IMG:3]
讲讲呢个日本大根千丝手袋酥
其实只不过食萝卜酥 但系卖相就扣分啦!
味道都

由于主题系生日 所以朋友都点咗寿包
第一次食到咁靓嘅寿包 平时都唔会有两块叶
::l
MG:10]
最后讲讲装修方面 入到去都有种似广州嘅旧式酒楼 香港除咗陆羽 莲香楼 呢类旧式装修之外 都唔多了
要试过就算

2021-04-29