2018-06-30
今日系同老公食生日饭,早两星期前就预约了,老公说想一试这一间餐厅,位置正正在鹅颈桥附近,都算易揾,门面装修都几好,好有日本出海感觉,入到去,好多日式装饰,都好有心思,好似坐左系间玩具舖入面咁,舖面位置唔多,我大概6:30到,位置都差不多快满。呢度店员服务也不错,会介绍有咩好食,而且都会定期加茶,这很重要啊!我地先叫左个刺身拼盘,说真的,这个刺身拼盘真的好一盘,鲜味系有,但感觉好腻,叫做好食少少算系海胆,可能我个人本身比较喜欢,后来叫了一碟乌贼🦑刺身,啊!好咸⋯⋯⋯仲有个刺身嘅沙拉,反而佢系出奇地好味!另外我地仲叫左烧物,烧鲍鱼,蟹盖,带子,蚬,鲍鱼都不错,几爽口,蟹盖睇食评都话好食,但我觉得太咸,不怎么样,似系一堆好咸煮热左嘅蟹膏,因为其实佢入面加左奄春蛋,我真系唔觉得系必食。除此之外,烧鱼蛋我都叫左,因为想食下热野,我谂最好食其实系呢样之后我地再食个牛肉锅,同平时个啲无乜分别。简单啲黎讲,去一次就算,因为真系唔系想像中咁好食⋯
仲有个刺身嘅沙拉,反而佢系出奇地好味!
之后我地再食个牛肉锅,同平时个啲无乜分别。
简单啲黎讲,去一次就算,因为真系唔系想像中咁好食⋯