2023-11-27
❌🙅🏻♀️期望越大失望越大🤦🏻♀️可一不可再❗今日终于入到围方食乌冬啦! 一心谂住话哂日本过江龙应该味道都会差啦!仲抱住一份期待的心情去潮圣食好西🧐。 当走进餐厅附近时已见到一条长的人龙, 排到差不多到你时, 职员会先派纸比食客剔选想要的食物, 等左大慨30分钟左右终于入得。开头谂住应该好快有得食啦, 点知等左二十多分钟先有得食。 🙅🏻♀️虽然乌冬卖相唔错, 但乌冬唔够熟。每碗鸟冬都用砂煲上食物理论上应该会够熟, 点知咬落口时乌冬口感仲系好硬, 疑似生唔熟透的感觉。 而且味道仲越食越咸, 咸到有点“那”喉咙🫥。比较难食到其他食材的味道。整体份量唔多, 选用食材方面又唔够突出, 似系用冰鲜猪肉牛肉来充撑场面, 没有惊喜😑。 整体来说餐厅仍然有好多进步空间有待改善😅。 🐷黑豚肉煮乌冬(传统味噌汤底) 🐮美国安格斯牛肉乌冬(传统味噌汤底) 🐔烧地鸡手羽唯一觉得味道有水准的可以话这款炸鸡翼, 外层炸到脆卜卜好香口, 加上其肉质嫩滑有鸡味😋。
整体来说餐厅仍然有好多进步空间有待改善😅。
🐷黑豚肉煮乌冬(传统味噌汤底)
🐮美国安格斯牛肉乌冬(传统味噌汤底)
🐔烧地鸡手羽