2018-08-16 38 浏览
今日去咗铜锣湾扫街~ 其实系因为唔想食中午!所以就周围揾嘢食~ 喺渣甸街,呢排突然多咗几间手作珍珠奶茶/奶既店,搞到好多人排队,车都行唔到 我就凑热闹,见幸福堂少啲人排队,所以就试吓我叫咗黑糖珍珠奶茶,超有期待,因为之前已经上网见过有人狂讲幸福堂!佢好特别,旁边有得抽签!自己抽到啲乜嘢就过隔离拎签~全程都系自助!我第一次系拎错咗签嘅 不过都好,有上吉,我估大部份都系吉签🤣🤣 等咗大概20分钟左右,就已经有得拎喇!当然系先打卡✌🏻 影咗20几张写真,我就终于决心饮😂😂 搅匀左之后第一啖嘅感觉系有啲失落 其实唔系话唔好饮,奶茶味都唔错,系奶淡左少少~ 黑糖珍珠都好弹牙,甜味十足!但系就可能预期佢有特别之处,所以一饮之下,觉得冇乜特别,有少少失落感!同普通嘅珍珠奶茶冇乜分别~ 冇乜特别惊喜嘅感觉,但系并唔难饮,我就觉得唔值排咁耐去买一杯黎饮,但系系值得一试
我就凑热闹,见幸福堂少啲人排队,所以就试吓

外卖自取