2014-10-04
之前生日,但一路未约到中学好朋友食饭,今次终于约到,由朋友请! 因为系旺角谂左好耐都谂唔到食咩好,所以就想去朝圣一下,睇下点解monster sushi晚晚都排晒长笼~我同朋友一行四人,等左半个钟左右先坐到入去。因为系朋友请既关系,所以冇睇价钱就乱嗌喇!谂住咩都试下,点知。。。 可能系我期望太高,所以觉得D寿司全部都好一般咋。。有D甚至腥腥地,失望!令人失望的和牛寿司,食落冇乜味,咬左几啖就直接吞了。 总括黎讲,寿司唔吸引的原因,系饭的醋味太大,甚至食落系热热地,有仲有鱼生本身根本唔够新鲜,有D望落去食泽已经唔够,而且鱼生食落好似系室内放了好一段时间,入口的温度同饭一样系太暖!FAIL!!!不过唯一可以一赞的系佢D野饮,虽然可能只系糖水加一堆冰,但系饮落又几好饮,系唔知点解黑加轮子味同蓝莓味好似一样味咁,不过唔紧要啦,好饮就ok!虽然D野唔系几好食,但个卡位又坐得几舒服,同朋友倾左好耐,临埋单check单既时候发现仲有个玉子寿司未上(黎D咁贵既地方嗌玉子寿司都有既,谂起都有小小后悔LOL),于是就同个waiter讲啦,点知佢check完之后过黎话应该上左架喇㖞,但我地真系冇食过,于是
我同朋友一行四人,等左半个钟左右先坐到入去。
因为系朋友请既关系,所以冇睇价钱就乱嗌喇!谂住咩都试下,点知。。。 可能系我期望太高,所以觉得D寿司全部都好一般咋。。有D甚至腥腥地,失望! 令人失望的和牛 寿司,食落冇乜味,咬左几啖就直接吞了。 总括黎讲, 寿司唔吸引的原因,系饭的醋味太大,甚至食落系热热地,有仲有鱼生本身根本唔够新鲜,有D望落去食泽已经唔够,而且鱼生食落好似系室内放了好一段时间,入口的温度同饭一样系太暖!FAIL!!!
虽然D野唔系几好食,但个卡位又坐得几舒服,同朋友倾左好耐,临埋单check单既时候发现仲有个玉子寿司未上(黎D咁贵既地方嗌玉子寿司都有既,谂起都有小小后悔LOL),于是就同个waiter讲啦,点知佢check完之后过黎话应该上左架喇㖞,但我地真系冇食过,于是就叫佢再check下单。
点知就黎左个经理,又系话真系上左,仲指住张枱话「我头先放左系呢个位架㖞」,咁我地紧系坚持啦,因为真系冇上过,最后佢就话唔紧要啦我再上多次啦,但佢个眼神依然系好怀疑咁。
Anyway, 玉子寿司的味道冇咩特别,蛋味唔特出,感觉应该系overcooked,不够滑,食落亦唔觉得有蛋汁,好干,加上好似唔系好够味!
本身已经觉得D野唔系特别好食,服务态度亦都非常恶劣!!又贵,我谂应该冇下次架喇!