2019-05-16
近排同未婚妻放工去apm都见到春水堂排到水蛇春咁长,但系台北中正纪念堂饮过次野饮,都无咁夸张,果然啲人新屎坑,系要排一餐😂今日我地难得都一齐早放,就去试下。未够六点就已经排紧队,不过就未排到去近扶手电梯个边,所以都唔算等劲耐,大约十五分钟左右入得。叫左碗鲁肉饭、手工麻香面线、卤水拼盘同珍珠铁观音奶茶。鲁肉饭相比我最爱台北个间金峰,真系争好远,呢度个汁偏甜,啲肉虽然切得大粒啲,但口感无金峰咁好,唔会令人食唔停口,金峰个啲鲁肉饭真系令我食上瘾,食过既人就会明!手工麻香面线闻落好香麻油味,但食落好淡,失望😞卤水拼盘有猪大肠、牛肚同牛筋,猪大肠洗得干净无臭味,牛肚同牛筋炆到好入味,牛筋好淋好劲胶质正呀!底下重有啲芽菜垫住,可惜啲汁无味淡茂茂😓😓同埋好细碟,咁就$78,重要未计加一。珍珠铁观音奶茶叫左少甜少冰,几好饮,珍珠系细过平日坊间个只size,台北饮过都系咁细粒,唯一唔同个边分小同中size,中size系成个啤酒杯🍺咁大!黎到香港大缩水!唔会再食😓因为唔系十分好食,又唔抵食,重要花时间排队,无下次!
叫左碗鲁肉饭、手工麻香面线、卤水拼盘同珍珠铁观音奶茶。
手工麻香面线闻落好香麻油味,但食落好淡,失望😞