2023-01-29 88 浏览
经过东角时见到一间装饰色彩缤纷嘅餐厅,非常好奇系食D咩,原来系一间越南餐网上见到食物整得好靓,非常打卡able,加上评价都好高,一于就入去试吓啦📷餐厅有2层,楼上有室外位,挂哂灯笼非常靓,不过因为假日人多,我哋又冇订位,只好坐楼下😣🍜安格斯生牛肉汤河  $148牛肉质素唔错,食落好腍唔韧👍汤底好淡,亦都偏咸,未食哂已经好口渴🙈河粉偏幼身,煮到烂哂,依个价钱嚟讲不能接受😓🌟 Lamlam脷指数 😋(1/5)🌱大叻炒夜香花  $158系香港应该好少餐厅有依款地道嘅越南菜👍虽然都算鲜嫩,不过味道就一般酱汁有D酸味、辣味、咸味,同个菜完全唔夹😣唔好以为睇相觉得好大碗,其实放左生菜垫底,份量得好少🌟 Lamlam脷指数 😋(1/5)🥢酸甜柑桔汁无骨凤爪  $108虽然凤爪份量偏少,但好爽口,每啖都系肉😋酱汁有少少辣,同行朋友唔食得辣都话可以接受👍加埋柑桔汁少少酸酸甜甜,都几开胃✨🌟 Lamlam脷指数 😋😋(2/5)🌟整体评价: 网上睇到介绍餐厅嘅食材系越南直送,上菜时见到食物好靓,满心期待开餐,但系一边食就一边觉得好失望😐食物价钱偏贵,食材虽然高质,但系味道一般,性价比低,打卡一次就够🙁🌟 E

🍜安格斯生牛肉汤河  $148
牛肉质素唔错,食落好腍唔韧👍
汤底好淡,亦都偏咸,未食哂已经好口渴🙈
河粉偏幼身,煮到烂哂,依个价钱嚟讲不能接受😓
🌟 Lamlam脷指数 😋(1/5)
安格斯生牛肉汤河
🌱大叻炒夜香花  $158
系香港应该好少餐厅有依款地道嘅越南菜👍
虽然都算鲜嫩,不过味道就一般
酱汁有D酸味、辣味、咸味,同个菜完全唔夹😣
唔好以为睇相觉得好大碗,其实放左生菜垫底,份量得好少
🌟 Lamlam脷指数 😋(1/5)
大叻炒夜香花
🥢酸甜柑桔汁无骨凤爪  $108
虽然凤爪份量偏少,但好爽口,每啖都系肉😋
酱汁有少少辣,同行朋友唔食得辣都话可以接受👍
加埋柑桔汁少少酸酸甜甜,都几开胃✨
🌟 Lamlam脷指数 😋😋(2/5)
酸甜柑桔汁无骨凤爪
🌟 Encore指数 ⭐️ (1/5)
2023-01-08