2021-07-30 623 浏览
睇戏食饭拍拖做人做事买股票,都离唔开期望管理。期望愈大,即使最终得出嘅结果系平均以上,你都可能失望而回。当你对依个香港都接近冇期望,每日听到睇到三几个以为冇可能发生嘅黑色幽默,你仲可以点?🥲都系唔好愈讲愈远,讲食嘢:「光荣冰室」我应该系第二次去食。第一次去食嘅系葱油猪扒饭,真心觉得几好食,正常猪扒正常葱油,水准系平均以上。咁讲真,葱油+猪扒,依两样咁简单嘅野,又几难整到唔好食。今次去食下午茶,期望都唔系咁高,我自己一条友就食左两个下午茶餐:美式珍宝热狗,生炸大鸡髀配薯角 + 两杯冻柠茶走甜总数都系$56热狗嘅卖相都几平价下,但食落又几好食,简简单单一条咸咸地嘅肠,加两块蕃茄酸瓜,再加啲好普通嘅沙律酱。好似返咗细个嘅时候,放学去啲平价餐室食嘅热狗味道。几好食,童年嘅回忆系无价;亦都可能我本身cheap,cheap野先啱自己。炸鸡髀就真心好唔掂,就咁睇个样都知。油,Hea,同埋应该唔系生炸。因为由我落单到鸡髀上枱都系用咗2分钟🌝🌚但重点真系好Hea,薯角变左薯条都冇乜所谓,但系啲薯条真系几难食,有啲好硬有啲好软,分明炸咗好耐放埋左一边。佢上菜𠮶时,望都唔望,炸物𠮶啲渣都仲喺度,好心啦😮‍💨

都系唔好愈讲愈远,讲食嘢:
「光荣冰室」

总数都系$56

其实,廿几蚊,食物质素差/份量少都好正常,但其实只要𠮶员工用多🤏心机,出多🤏力,隔一隔油,隔一隔啲渣,薯条炸好🤏。即使同样嘅食材,就算都系一只断咗嘅细鸡髀,其实廿几蚊黎讲,好多人都会收货。

Mcmug综合评分:4/10 下午茶好平,但真心质素麻麻,但我都会俾机会你,希望你唔好净系sell个名,做返好自己,加油。私心加多2分,6/10。