平时一到restaurant week 我哋都会book几间未试过嘅餐厅试吓🤤因为通常入得RW嘅都唔会差得去边🙈但今次呢间餐厅就有啲失望了🥲系我第一次觉得RW中左伏🥺Cat.A $198嘅餐厅通常都系3course menu 🍽但系呢间就剩系得前菜同主菜🥗🍝不过见到佢有扒食就谂住试吓啦🥩果然bar and restaurant 嘅食物都系唔可以期待太大🥲$198pp (+10%)Starter🥣Mushroom Soup蘑菇汤虽然打得几细滑 但系菇味唔算啰黑椒味比较重 饮唔出佢天然嘅味道加上cream嘅比例较多 冚过咗蘑菇味不过暖暖的又几顺口 都可以饮晒成碗嘅🥗Smoked Salmon Salad with Honey Mustard Dressing沙律主要得一款kale菜 冇其他种类嘅菜配搭🥬口感比较单一 食多两啖就唔系太想食落去😅Dressing没有太特别 honey mustard味亦唔重Smoked salmon 亦普普通通 质素唔算好上面仲有石榴粒 啲核都唔知吐唔吐出来好😂Main course 呢间餐厅嘅优点系嗌扒唔使加钱所以我哋嗌咗两块唔同嘅扒谂住作下比较两块熟度都系
因为通常入得RW嘅都唔会差得去边🙈
但今次呢间餐厅就有啲失望了🥲
系我第一次觉得RW中左伏🥺
但系呢间就剩系得前菜同主菜🥗🍝
不过见到佢有扒食就谂住试吓啦🥩

$198pp (+10%)
Starter

上枱觉得温度同卖相都非常唔错☺️
但食落水准就同预期有啲出入😕
唯一可赞嘅就系薯蓉几好食 牛油味十足🧈🥔
但个黑椒汁就似扒王之王嘅质素😓

🥩Grilled Australian Rib Eye Steak (8oz)with Mashed potato & Mushroom sauce
Ribeye 几大块但偏薄 可能因为咁就煎得过熟🍳
切紧嘅同事已经feel到块牛扒硬硬地😢
切开之后只有少量粉红色 大概系八成熟嘅感觉
食落偏硬唔软熟 加上块扒比较薄口感唔足够😥
重点系盐洒得唔系几均匀 每一啖食落
一系咸 一系好好好咸 🧂🧂🧂

🐄Grilled Australian Tenderloin with Mashed potato & Mushroom sauce
Tenderloin 比较高身同厚 所以好考煎法先做到外脆内软🧐
但系呢块就系外面煎㶶入边偏熟😓
切到最中间先有medium嘅感觉