2023-04-18 2661 浏览
今次饭局又系无限时火锅放题,仲要5部曲😛交通系方便,初尝试去这间火锅放题,地方算宽阔,星期五都唔太多人,环境不算好嘈吵,如只要求同朋友有个地方聚下倾下系ok嘅。🥄第一部曲系茶碗蒸🥚蛋蒸得尚算软滑,仲有粒带子放系蛋面🍵蛋够热,但粒带子只是微暖😅🥢第二部曲系鸡煲🐔鸡系用鸡下脾肉,我哋拣咗小辣但只系食到辣及麻嘅感觉,肉冇乜味,,我嫌吾够惹味,可能我重口味啦😅🥄第三部曲系花胶鸡汤汤,个汤用来饮,入面仲有一条花胶仔,汤系够浓味,不知是否鸡汤?🐥🍴第四部曲是蒸海鲜拼盘🦐海鲜材料有鲍鱼,带子,虾,蛏子,🦪青口,蚬,鱼.....饱鱼及带子肉质都ok㗎,只蛏子及蚬有D沙,虾同鱼好似吾系好新鲜😞🥢第五部曲火锅,同刚才嘅花胶鸡汤做汤底,用QR Code落order,叫佐牛肩脊,猪豚肉,生蚝,大蚬及一些烧物,烧蕃薯仔,菠萝,烧虾同埋虾多士,,烧物没有想像中咁好食,,虾多士炸到油淋淋,咬一啖成口油,反而烧菠萝🍍同埋烧番薯仔🫘就ok😅🐂牛肉亦算是品质好,饮品及其他火锅配菜,如粟米,菜,丸类..出面自助攞!仲有雪糕🍦雪条, 做饭后甜品😋温馨提示:如去厕所要经过条长路,地砖比较湿滑,要好小心行,否则好容易跣倒!
今次饭局又系无限时火锅放题,
仲要5部曲😛
如只要求同朋友有个地方聚下倾下系ok嘅。

🥄第一部曲系茶碗蒸🥚
蛋蒸得尚算软滑,仲有粒带子放系蛋面🍵
蛋够热,但粒带子只是微暖😅

🥢第二部曲系鸡煲🐔
鸡系用鸡下脾肉,我哋拣咗小辣
但只系食到辣及麻嘅感觉,肉冇乜味,,
我嫌吾够惹味,可能我重口味啦😅

🥄第三部曲系花胶鸡汤汤,
个汤用来饮,入面仲有一条花胶仔,
汤系够浓味,不知是否鸡汤?🐥

🍴第四部曲是蒸海鲜拼盘🦐
海鲜材料有鲍鱼,带子,虾,蛏子,
🦪青口,蚬,鱼.....
饱鱼及带子肉质都ok㗎,只蛏子及蚬有D沙,
虾同鱼好似吾系好新鲜😞

🥢第五部曲火锅,同刚才嘅花胶鸡汤
同埋烧番薯仔🫘就ok😅
🐂牛肉亦算是品质好,
饮品及其他火锅配菜,如粟米,菜,丸类..出面自助攞!
仲有雪糕🍦雪条, 做饭后甜品😋
温馨提示:
如去厕所要经过条长路,地砖比较湿滑,
要好小心行,否则好容易跣倒!
2023-04-14