2021-07-28
荃湾新开张嘅一幻拉面,本身喺香港已经有四间分店 (尖沙咀、湾仔、中环及屯门)。一幻来自北海道,去过北海道嘅我知道拉面喺𠮶度好出名,所以今日去回味北海道😌😙新店开张今日食佢嘅荃湾限定二人套餐 ($238, 未计加一)- 两碗拉面- 两款小食- 两款饮品黑蒜叉烧虾汤拉面 : 卖相吸引,颜色丰富,令人望到都食欲大增。但…可能我期望过高。首先,黑蒜味道唔算太出/好浓郁,只系有其香味,而汤底饮头两啖OK,但之后会嫌佢好多油 (可能系黑蒜本身又有油)叉烧得一块,虾系橙红色嘅碎碎脆粒会俾汤汁浸淋左。最好食系半只溏心蛋,少少凝固少少流心而不会硬或老。特浓虾汁叉烧拌面:同样卖相吸引,但拌面没有汁稍为干身。食惯有汤嘅拉面可能麻麻哋。朋友认为中规中矩,试吓啰心态🤓小食青瓜木耳:好开胃好清新,爽口,适合夏日开胃小菜!饺子相对就冇乜特别。总括,食过一次就够了,我喜欢试唔同舖头嘅拉面😆
- 两碗拉面
- 两款小食
- 两款饮品
小食青瓜木耳:好开胃好清新,爽口,适合夏日开胃小菜!
饺子相对就冇乜特别。
总括,食过一次就够了,我喜欢试唔同舖头嘅拉面😆