早排上网见到报道话深仔记系由前澳牛大厨坐镇,甘自然会对佢嘅滑蛋抱有一定期望,所以今晚收工去开尖沙咀时特登走过去试下。.虾仁葱花滑蛋饭 ($54)滑蛋饭系列有三个选择:叉烧、牛肉、虾仁,而今次我就拣左平时经常叫嘅虾仁。餐厅人唔特别多,所以等左一阵就已经有得食,嚟到见到成只碟舖到好满,蛋望落去嫩滑而且有唔少蛋汁,虾仁份量非常horn koi,加埋豉油汁同埋一定嘅葱花,成件事上枱时好吸引!😍😍.影完张相已经急不及待开始食!如期望一样蛋的确非常嫩滑,蛋味唔算好重但依然好食。虾仁相对嚟讲比较细只亦唔算非常爽口弹牙,同埋食食下见到佢哋唔系每只都有挑哂虾肠😞😞 呢类滑蛋饭对于我嚟讲另一个精粹就喺豉油汁度,但好可惜地呢度嘅颜色好够但食落就冇乜味... 而且个底豉油实在太多了吧...整体嚟讲呢度嘅滑蛋饭其实颇为普通,由于价钱差唔多,下次都系会拣行多几步去隔离食番旺记🤭🤭
虾仁葱花滑蛋饭 ($54)