2020-11-01 2838 浏览
今日万圣节,特意拣间西式餐厅庆祝一番,谂住食餐好既!拣左好耐,终于决定拣呢个好评如潮既传统瑞士餐厅一入到去,餐厅比我感觉系典型传统式既餐厅,气氛感觉唔错,侍应服侍态度亦很有好,佢地会执好,整理好位置舒适先让你坐。落好单之后,佢地会比你拣食边种面包配牛油进食。食落面包都几松软牛油都好特别,有刻字ga! 但食落牛油香唔系好够之后就上左个appetizers我地嗌左个瑞士风干杂肉拼盘入面有好几款肉,口感同味道都唔同,咸香味既程度都唔同但越食越咸,最后无食晒 ,可能我地食唔惯啦之后就再嗌左个传统瑞士芝士火锅配樱桃酒跟法饱!呢样系我地最期待既一款菜!但唔知系咪期望过高,食落失望居多樱桃酒味好似太重,苦涩味好重,芝士味食唔太出!食左2旧已经唔想食。之后亦嗌左个主菜~瑞士炒牛仔肉配磨菇忌廉汁跟瑞士薯饼!唔知系咪食完个好失望芝士火锅,食呢个主菜反而好惊喜牛仔肉好嫩,薯饼亦好香口,系3款野食中最好味既一款!饮野我地亦嗌左一杯hot chocolate 同 一枝Rivella. 味道都ok ge!最后埋单都要成9百几蚊其实有d贵
今日万圣节,特意拣间西式餐厅庆祝一番,谂住食餐好既!
拣左好耐,终于决定拣呢个好评如潮既传统瑞士餐厅

落好单之后,佢地会比你拣食边种面包配牛油进食。
食落面包都几松软

牛油都好特别,有刻字ga! 但食落牛油香唔系好够

之后就上左个appetizers
我地嗌左个瑞士风干杂肉拼盘

入面有好几款肉,口感同味道都唔同,咸香味既程度都唔同
但越食越咸,最后无食晒 ,可能我地食唔惯啦

但唔知系咪期望过高,食落失望居多

牛仔肉好嫩,薯饼亦好香口,系3款野食中最好味既一款!

味道都ok ge!

最后埋单都要成9百几蚊
其实有d贵