2025-01-28
Weekend放假好多时都会去叹下茶,喺Open Rice 揾揾下,揾到呢间喺ICC 101楼新开的中菜,而家仲做紧午市点心半价优惠,即刻book位试吓啦餐厅的格局好似入咗酒店的餐厅,101楼望落去既海景当然唔会逊色,半价之后等于普通酒楼的价钱,真系好抵首先,每人一客佛跳墙灌汤饺, 汤底系清甜的鸡汤,而灌汤饺亦好足料,放喺面的翅都好有口感,用料有酒店水准👍🏻我最钟意食嘅虾饺点可以唔试吓呢,晶凝通透嘅笋尖鲜虾饺,好好味,虾仁好新鲜弹牙,差啲想自己队一笼呀🫢呢个系松露羊肚菌饺,听落个名好养生,如果钟意食菌类食物既应该都会喜欢,松露味好香,羊肚菌唔会有腥味,质感亦爽口最后,又点少得试埋甜品呢!我拣左坊间少见的芋蓉炖鲜奶,呢个配搭我都系第一次试,虽然卖相普通,但芋蓉做得好出色,好好味,芋蓉同炖鲜奶原来又几夹架㖞😛😛