2022-11-07 1909 浏览
一直都好想食呢间超出名沾面,但旺角店较细,又无的起心肝排 后尾试过地区团购可以系屋企一睹风采之后念念不忘,今次行过荃湾见到分店又大又坐得舒服,因为系商场入面所以排队位仲要有冷气,毫无悬念入嚟食 平日早啲嚟仲要唔使等位直入,座位宽阔舒适仲有梳化座,专登行过黎食爸爸都即刻无炸型呢度有沾面同拉面,两只为食猪当然想试哂两款,咁就叫唔同口味啦 叫多个小食share,再加一人一野饮,加埋都唔驶$300食到捧住个肚走,真心抵食爸爸系门口见到期间限定既海报已经心心眼 蚝系我地两个既favourite,呢度个沾面连个沾汁都用左牡蛎汁,必试三只蚝非常饱满肥美,轻轻用火枪烧一烧至表面金黄,里面仍然多汁唔干,一咬落去满满蚝汁爆出,超正牡蛎沾汁用蚝同豚骨熬制,两者味道比例平衡,浓郁稠杰得黎够鲜味 仲有紫洋葱绝对可以除去海鲜既腥味粗荞麦面条沾汤汁食好够挂汁,冻面热汤既正宗沾面食法先可以保持到面条弹牙唔过腍,食落去唔糊口,仲系条条分明拉面就要左海老汤底,因为外卖无试过拉面,第一次食呢度既拉面都好满意,热辣辣系得堂食先做到樱花虾基本上系铺满晒成个碗面,超级足料又够咸鲜味 拉面本身已经有半只糖心蛋、两块厚切半肥瘦叉烧同
一直都好想食呢间超出名沾面,但旺角店较细,又无的起心肝排

爸爸系门口见到期间限定既海报已经心心眼

仲有紫洋葱绝对可以除去海鲜既腥味

海老拉面

樱花虾基本上系铺满晒成个碗面,超级足料又够咸鲜味
拉面本身已经有半只糖心蛋、两块厚切半肥瘦叉烧同埋笋干,唔额外加料都非常丰富

海老拉面

幼面够弹牙,钟意食硬面嘅我都觉得佢个口感唔错。
海老拉面

果次外卖唔敢食炸鸡,怕外送到屋企会好腍。今次堂食终于有机会试,果然炸得非常干身唔多油。最重要系入面嘅鸡肉仍然好嫩滑多汁,选位唔会太多肥膏,咁既价钱有咁大只既四件系超级抵食

唐扬炸鸡

野饮分别叫左绿茶可乐同埋Sage既苹果桂花乌龙有气茶。前者比普通可乐多左份抹茶味,本来唔太钟意饮可乐嘅我都觉得几好饮。
后者Sage既出品本身都系行花花路线,除左靓包装仲有花花香味,用上台湾直送原片茶叶同埋香港制造嘅桂花糖,苹果味就系100%纯苹果汁,系非常有心思嘅香港品牌

唐扬炸鸡